27 Temmuz 2009 00:00

Yine yandaşlara ihale

BOĞAZLARDAN geçen gemilerden alınan geçiş ücreti ile açılan ihale, tartışma konusu oldu. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün fonunda tutulan bu paralar, sağlık malzemesi alımında kullanılıyor.

Paylaş

BOĞAZLARDAN geçen gemilerden alınan geçiş ücreti ile açılan ihale, tartışma konusu oldu. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün fonunda tutulan bu paralar, sağlık malzemesi alımında kullanılıyor. Malzeme alım ihalesini bu yıl, iktidara yakın İNKUR firması kazanınca tartışma yaşandı.
Bu tip ihalelerde yeterlilik kıstası önem taşırken, son ihalede bunun dikkate alınmadığı iddia edildi. Genel Müdürlük bugüne kadar, her hastanenin talebini lokal ihalelerle karşılarken, bu kez toplu alıma gitti. Böylece küçük ölçekli firmalar devre dışı kaldı.
AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ
İhaleyi kazanan İNKUR şirketine ait bilgiler İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) resmi internet sitesinde yer alıyor. 9 Haziran 2003’te kurulan şirketin kurucu ortaklardan Hüseyin Pehlivan, Kadir Topbaş’ın seçim kampanyasında “Danışman” olarak görev yaptı. “Pehlivan Helvaları”nın sahibi olan Pehlivan’ın kardeşi Zeki Pehlivan ise, uzun süre Belediyenin sosyal tesislerinde görev yaptı.
Şirketin bugünkü yönetiminde ise, İstanbul Büyükşehir’den gıda alım ihalesi alan KİM, BURDA ve Ersan gibi market zincirlerinin yöneticiliğini yapan Atila Ersan bulunuyor. Şükrü Kamal ise AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in kardeşlerine ait Kiler Marketler grubuna yakınlığıyla bilinen Ersan’ın ortaklığını sürdürüyor.
SAĞLIK BAKANI’NA SORULDU
Bu ihale TBMM’ye de taşındı. DSP İstanbul milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, İNKUR’un ihaleye katılırken, altyapı hizmetlerini yerine getirebileceğine dair belgeleri ihale komisyonuna sunup sunmadığının açıklanmasını istedi.
Ağırbaş, “Kiler Grubu ile beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gıda ihalelerini kazanan bir firma özelliğine sahip olan İNKUR’un, sağlık sektörüne yönelmesinde bakanlığınızın bir telkini olmuş mudur? İNKUR ortaklarının, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yaptıkları, bu ihaleyi kazanmalarında siyasi yakınlığın rol oynadığı iddiaları doğru mudur” diye sordu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Krize ve zamlara karşı örgütlenme çağrısı

SONRAKİ HABER

Bütün işleri fakiri ezip zengini desteklemek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...