27 Temmuz 2009 00:00

BU NE ŞİDDET!

ADI şiddetle anılan polis, son bir haftadır da gündemde. Taleplerini ve tepkilerini dil getirmek isteyenlere karşı polisin tavrı yine sert oldu.

Paylaş

ADI şiddetle anılan polis, son bir haftadır da gündemde. Taleplerini ve tepkilerini dil getirmek isteyenlere karşı polisin tavrı yine sert oldu.
yThe Marmara Otel’de düzenlenen “Türkiye’de Yükseköğrenimin Sorunları” konulu çalıştayı öğrenciler protesto edip söz isteyince, polisin cevabı yine bildik oldu. Harçları protesto eden öğrencilere polis müdahale etti, 12 öğrenci gözaltına alındı. Salonda konuşmak isteyen öğrenciler, ağızları kapatılıp yaka paça dışarı atıldı.
yGeçen perşembe günü de İzmir’de harç zammını protesto eden üniversiteliler meydan dayağı yedi. Büyükşehir Belediyesi çatısına pankart astıkları için zabıtanın 600 TL ceza kestiği öğrenciler, aşağıya inip çadır kurmaya kalkışınca bu kez polisin sert tutumuyla karşılaştı. Polis, öğrencileri biber gazı sıkıp cop kullanarak gözaltına aldı. Kelepçelenen öğrenciler zorla meydandan götürülürken, öğrencilerin tamamı gözaltına alındı. Polisin sert müdahalesi polis otobüsünde de devam etti.
yRıfat Emrah Altınyağ, Yusuf Şengül, Murat Uğurlu, İlhan Sözel ve İdil Tekin, geçen cumartesi Alman rock grubunu dinlemek için Unirock Festivali’ne katıldı. Önlerinden geçen Başbakan’ın konvoyuna metalci işareti yapan gençlerin başına gelmeyen kalmadı. Korumalar 3 genci, Başbakan’ın konvoyuna ‘el hareketi’ yaptıkları gerekçesiyle yaka paça toplayıp gözaltına aldı. 21 saat karakolda tutulan metalciler, neye uğradıklarını şaşırdılar.
yCumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Temmuz’da Erzurum’a gitti. 2007 yılında ölen çocuğunun ölümünde ihmalleri olduğunu iddia ettiği doktorlar hakkında şikayet mektubu vermek isteyen Semra-Suat Aydın çifti de karakola götürülüp dövüldü. Suat Aydın, olayı şöyle anlattı: “Gül’e bu konuda yardımcı olması için bir mektup vermek istedik. Sivil polis memuruna durumu anlatıp yardımcı olmasını istedim. Polis memuru bize yardımcı olacağını söyleyerek Gürcükapı Karakolu’na götürdü. Polisler ellerime kelepçe takarak bana vurmaya başladılar. Olaya müdahale etmek isteyen eşime de vurdular. Çıkan arbedede İmranur’un gözü morardı.”
ÖNCEKİ HABER

Sadece tetiği çeken mi suçludur?

SONRAKİ HABER

POLİS GÖREVİNİ YAPMIŞ!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa