27 Temmuz 2009 00:00

Sözen’in ölümüne çelenkli protesto

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, Gümüşpala Karakolu’nda intihar eden Abdurrahman Sözen’in ölümünü protesto etmek için karakol önüne siyah çelenk bırakmak isteyenlere polis engel çıkardı.

Paylaş

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, Gümüşpala Karakolu’nda intihar eden Abdurrahman Sözen’in ölümünü protesto etmek için karakol önüne siyah çelenk bırakmak isteyenlere polis engel çıkardı. Polisin müdahale etmediği olayda, karakola çelenk bırakan grup açıklama yaptı.
Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi ve İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilciliği üyesi bir grup, Gümüşpala Karakolu’nda gözaltına alındıktan sonra polisin tabancasını alarak intihar eden Abdurrahman Sözen olayını protesto etmek için karakol önüne yürüdü.
Aralarında, polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun’un da bulunduğu grup, karakol önüne getirdikleri siyah çelengi bırakmak istedi. Siyah çelengi bırakmak isteyen grubu polis karakola yaklaştırmak istemedi. Bu, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Ardından Sözen’in aile fertleri ile Mehmet Tursun, siyah çelengi karakolun duvarına bıraktı.
Siyah çelengin bırakılmasının ardından grup adına Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şube Başkanı Hülya Üçpınar basın açıklaması yaptı. Abdurrahman Sözen’in kafasına sıkılan silahın polise ait olduğunu ve bu polisin Gümüşpala Karakolu’nda çalıştığını belirten Üçpınar, delillerin de bu karakolda toplanarak tutanağın karakol polisleri tarafından düzenlendiğini ifade etti. Üçpınar, Sözen’in biçimi ve nedeni ne olursa olsun, devletin koruması altındayken ölmesinin ciddi bir hak ihlali olduğunu, soruşturmanın etkili, tarafsız ve bağımsız olarak yürütülmesi gerektiğini söyledi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Berrak ailesi yetkilileri göreve çağırdı

SONRAKİ HABER

Sadece tetiği çeken mi suçludur?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...