28 Temmuz 2009 00:00

‘Bu kez daha dikkatli olacağız’

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Basketbol Takımı’nın son 3 Avrupa Şampiyonası’nda istediği başarıyı yakalayamadığını, ancak Polonya’da eylül ayında yapılacak 2009 Avrupa Şampiyonası’nda bunu tersine...

Paylaş

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Basketbol Takımı’nın son 3 Avrupa Şampiyonası’nda istediği başarıyı yakalayamadığını, ancak Polonya’da eylül ayında yapılacak 2009 Avrupa Şampiyonası’nda bunu tersine çevirmek istediklerini söyledi.
Demirel, Avrupa Şampiyonalarında 10-12 takımın madalya almaya aday olduğunu vurgulayarak, ‘’Son 3 Avrupa Şampiyonası’nda ufak hatalar nedeniyle istediğimiz neticeleri alamadık. 2009’da bunu tersine çevirip, iyi bir mücadele ortaya koymak istiyoruz’’ dedi.
2009 Avrupa Şampiyonası’nın çok üst düzey mücadelenin yaşanacağı bir şampiyona olacağını kaydeden Turgay Demirel, ‘’Çünkü ekipler, Türkiye’de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’na katılma hakkını elde etmek için mücadele edecek. Bunun için bütün güçlerini ortaya koyacaklar. Avrupa basketbolunun seviyesini hepimiz biliyoruz. Biz de iyi bir mücadele sergileyip, iyi neticeler almayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.
İLK HEDEF ÇEYREK FİNAL
Turgay Demirel, Avrupa Şampiyonası’nda ilk hedeflerinin çeyrek finale kalmak olduğunu, ondan sonra kimin hangi dereceyi alacağını sahadaki performansın belirleyeceğini söyledi.
‘’Çeyrek finale daha fazla galibiyetle kalırsak, daha az kuvvetli ekiplerle karşılaşma imkanı oluyor’’ diyen Demirel, şöyle devam etti: ‘’Grubumuz ve sonra oynayacağımız ikinci grup, oldukça zor olmasına rağmen ilk 8’e kalmak en büyük hedefimiz. Avrupa Şampiyonası’nda ilk 8’e kalan ekiplerden hangilerinin final oynayacağı belli olmuyor. Bir önceki şampiyonada İspanya’ya rağmen Rusya şampiyon oldu ve hiç kimsenin beklemediği bir başarı elde etti. Biz de bu olayı gerçekleştirmek istiyoruz. Çeyrek final serisi, çok zorlu 4 maç demek. Çeyrek finalden sonra sonra kimin ne olacağı sahada gösterilecek performansa bağlı. Bizim ekibimiz orada 1. de olabilir, 8. de.’’
’2010 İÇİN HAZIRLIK’
Turgay Demirel, ‘’12 Dev Adam’’ın iyi takım olduğu zaman çok iyi performans sergilediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’İnşallah Hidayet’in liderliğinde hem 2009 Avrupa Şampiyonası’nda hem de 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda başarılı olacağız.’’
2009 Avrupa Şampiyonası’nı Türkiye’de yapılacak 2010 Dünya Şampiyonası’na hazırlık olarak gördüklerini anlatan Demirel, Dünya Şampiyonası’na hazırlanmaları için Avrupa Şampiyonası’nın çok önemli bir organizasyon olduğunu vurguladı.
Turgay Demirel, NBA’de başarılı bir sezon geçiren Hidayet Türkoğlu’nun başarısının milli takıma da olumlu yansıdığını da sözlerine ekledi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe’den bir yalanlama daha

SONRAKİ HABER

Gruplar yolunda ilk sınav

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...