28 Temmuz 2009 00:00

Modern Folk Üçlüsü 40 yaşında

Ülkemizin en köklü müzik gruplarından Modern Folk Üçlüsü, kırkıncı sanat yılını “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında kutlayacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği, 29 Temmuz Çarşamba akşamı...

Paylaş

Ülkemizin en köklü müzik gruplarından Modern Folk Üçlüsü, kırkıncı sanat yılını “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında kutlayacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği, 29 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’den itibaren Abbasağa Parkı’nda Anadolu ezgilerini kırk yıldır tüm dünyaya duyuran topluluk için gerçekleştirilecek.
Faruk Şüyün tarafından beş yıldır organize edilen “Ustalara Saygı” toplantıları, yaz döneminde müziğimizin ustalarının ağırlıkta olduğu bir programla Abbasağa Parkı’nda düzenlenecek. Abbasağa Parkı’nın bu yazki ilk ustaları, 1969’dan beri geleneksel ezgileri çokseslendirerek Türkiye müziğinde kendine özgü bir yer edinen Modern Folk Üçlüsü olacak. Ahmet Kurtaran, Doğan Canku ve Selami Karaibrahimgil’den oluşan topluluk için hazırlanan gece, birlikteliklerinin ilk dönemlerinden bugüne, kırk yılın müzikal bir özetini çıkaracak.
“Ustalara Saygı” gecesinde, Modern Folk Üçlüsü’nü geride bıraktığı kırk yılda birlikte çalıştığı, dostluklar kurduğu, dönüm noktalarını birlikte geçtiği arkadaşları da yalnız bırakmayacak. Etkinlikte, Arda Uskan, Burhan Karaçam, Can Gürzap, Deniz Adanalı, Emel Sayın, Esin Afşar, Fatih Orbay, Hakan Güngör, Hıncal Uluç, İzzet Öz, Naim Dilmener, Necip Kışlalı, Özalp Birol, Yuri Ryadchenko da Modern Folk Üçlüsü ile birlikte zaman zaman sahne alarak etkinliğe katılacaklar.
Kurulduğu günden bu yana birçok ülkede gerçekleştirdiği konserlerle dünya çapında tanınan, Seul ve Eurovision’un da aralarında bulunduğu şarkı yarışmalarında Türkiye’yi temsil eden Modern Folk Üçlüsü’nün kırk yıllık müzik yolculuğu, gecede gerçekleştirilecek bir dia gösterisiyle de sanatseverlerle paylaşılacak.
“Ustalara Saygı” toplantıları, 30 Temmuz Perşembe akşamı, Aykut Barka Parkı’nda düzenlenecek “Şiirimizi Yaratanlara Saygı- Türk Şiirinde Aşk Dolu Dizeler” gecesiyle devam edecek. KÜLTÜR SERVİSİ
ÖNCEKİ HABER

RAMP IŞIKLARI

SONRAKİ HABER

Büyükada’ya “Bir Tutam Baharat”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...