28 Temmuz 2009 00:00

MAZLUMDER’den Erdoğan’a tepki

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Başbakan Erdoğan’ın, Suriye gezisi sırasında, “Gazze’de 1500’e yakın insan öldü mü? Çocuklar, kadınlar, insanlar öldü mü? 5 bine yakın insan orada yaralandı mı? Yaralandı.

Paylaş

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Başbakan Erdoğan’ın, Suriye gezisi sırasında, “Gazze’de 1500’e yakın insan öldü mü? Çocuklar, kadınlar, insanlar öldü mü? 5 bine yakın insan orada yaralandı mı? Yaralandı. Peki nerede insan hakları dernekleri? Ne yaptılar? Seyirci kalmaktan öte bir şey yapıldı mı?” sözlerine tepki gösterdi.
Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu ifadeler karşısında bir insan hakları kuruluşu olarak yürüttüğümüz kampanya ve faaliyetlerin kamuoyunca çok iyi biliniyor olmasına rağmen sayın Başbakan’ın yeterince bilgilendirilmediğini müşahede ettik” dedi. MAZLUMDER merkez ve şubelerinin, diğer insan hakları örgütleri ile gösteriler tepkileri aktaran Ünsal, özellikle Avrupa ülkelerinden insan hakları kuruluş ve aktvistlerinin Gazze’deki kuşatmayı delmek için yürüttüğü Free Gazza çalışmasına da destek verip, irtibat halinde olduklarını aktardı. “Oysa Hükümet, insan hakları kuruluşlarının yoğun taleplerine rağmen İsrailli askerlerin Konya’da uçuş eğitimi almalarını engelleyecek herhangi bir adım atmamıştır. Hiçbir askeri-siyasi anlaşmayı askıya almamış veya iptal etmemiştir. İngiltere ve bazı batılı ülkelerin İsrail’e silah ve askeri yedek parça satışını durdurmalarına karşı Türkiye retorik tepkilerin ötesine geçememiştir” diyen Ünsal, TCK’na göre soykırım ve insanlığa karşı suç işleyen İsrailliler hakkında yaptıkları suç duyurularına Adalet Bakanı’nın izin vermediğini de hatırlattı.
Yapılanlara dünya halklarının tanıklık ettiğini kaydeden Ünsal, “Sayın Başbakan’ın tanıklığına da sunulur” dedi. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Yine RTÜK yine Deniz Feneri

SONRAKİ HABER

‘Partilerde özel harpçiler var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...