28 Temmuz 2009 00:00

Yine RTÜK yine Deniz Feneri

RTÜK’ün yeni Başkanı Davut Dursun’un Deniz Feneri Derneği tarafından yapılan bir sempozyumun düzenleyicisi olduğu ve düzenleme kurulunda yer aldığı ortaya çıktı.

Paylaş

RTÜK’ün yeni Başkanı Davut Dursun’un Deniz Feneri Derneği tarafından yapılan bir sempozyumun düzenleyicisi olduğu ve düzenleme kurulunda yer aldığı ortaya çıktı. Düzenleme komitesindeki ikinci isim ise Alman hakimin “Asıl suçlu” dediği Harun Kapıyoldaş.
Sempozyum düzenleme kurulunda Almanya’daki Deniz Feneri davasını karara bağlayan Mahkeme Başkanı Dr. Johann Müller’in, “Talimatları verenler Türkiye’de” diyerek işaret ettiği isimlerden Harun Kapıyoldaş’da bulunuyor. Kapıyoldaş, Türkiye’deki Deniz Feneri’nin kurucuları arasında yer aldı ve Kanal 7’nin Mali İşler Sorumlusu olarak görev yaptı.
Almanya’daki davanın karar duruşmasında organizasyonun başındaki isimleri sıralayan hakim Müller, “Dolandırıcılığın arka planında Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, Harun Kapıyoldaş ve Zahit Akman var” demişti. Kapıyoldaş’ın adı, Alman savcının iddianamesinde de yer aldı ve Deniz Feneri e.V.’den Türkiye’ye aktarılan paraların belgelendirilmesi için kesilen makbuzları Kapıyoldaş’ın gönderdiği vurgulandı. Gerçeğe aykırı olarak düzenlenen belgelerin yanı sıra, bir soruşturma sırasında belge eksikliği görülünce, Kapıyoldaş yanında 20 kilo tutan belgeleri Almanya’ya götürdü ve belgeler de orada dolduruldu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gül’ü üzen hakim Erzurum’a atandı

SONRAKİ HABER

MAZLUMDER’den Erdoğan’a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...