28 Temmuz 2009 00:00

Panolar da tartışma konusu oldu

Akay Kavşağı’nda tartışmalar bitmiyor. CHP’li Çankaya Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda mahkeme kararıyla 1 Ağustos’tan itibaren araç trafiğine kapatılacak olan Akay Kavşağı alt geçitlerinin...

Paylaş

Akay Kavşağı’nda tartışmalar bitmiyor. CHP’li Çankaya Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda mahkeme kararıyla 1 Ağustos’tan itibaren araç trafiğine kapatılacak olan Akay Kavşağı alt geçitlerinin ardından Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu sefer pano ilanlarıyla karşı karşıya geldi.
DAVA AÇILDI
Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’in çeşitli yerlerine astığı bilboard ve ilanların CHP ve Çankaya Belediyesi’ni hedef aldığını söyleyen Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aleyhine dava açtı.
Dün itibariyle mahkemeye başvurarak, söz konusu bilboard, pano ve ilanları dava ettiklerini belirten Başkan Bülent Tanık, “Söz konusu panolar siyasi amaçlı, polemik ilanlardır. Çankaya Belediyesi ve partimiz bu ilanlarla hedef alınmıştır. İlanlar siyah zemin üzerine kullanılarak belediyemiz karalanıyor. Bu bilboard ve panoların iptali için dava açtık” dedi.
Bülent Tanık ve beraberindeki heyet, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok’u ziyaret ederek, kapatılacak Akay Kavşağı ile ilgili konuştu.
‘BİLİMSEL DESTEK SUNARIZ’
Tanık, Ankara için bir ulaşım master planı hazırlanması gerektiğine değinerek, Akay Kavşağı konusunda da uzman ekiplerle birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve kendilerinin de bilimsel destek sunmaya hazır olduklarını belirtti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Klimalar sağlığı tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa