28 Temmuz 2009 00:00

Klimalar sağlığı tehdit ediyor

Yaz ayları ile artan sıcaklıklar nedeniyle serinlemek için ev, iş yeri ve araçlarda kullanılan klimaların birçok hastalığa yol açtığı belirtiliyor.

Paylaş

Yaz ayları ile artan sıcaklıklar nedeniyle serinlemek için ev, iş yeri ve araçlarda kullanılan klimaların birçok hastalığa yol açtığı belirtiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Soysal, dikkatsiz ve yanlış kullanıldığında zararlı etkileri kaçınılmaz olan klimaların yol açtığı hastalıklar hakkında bilgi verdi.
Klimaların; gribal enfeksiyonlar, bazı viral üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, kas ağrıları, kas tutulması, yüz felci ve klimalardaki bakterilerin yol açtığı zatürreye neden olduğunu belirten Soysal, özellikle çocuklar, yaşlılar, üst ve alt solunum yolu ile ilgili kronik sinüzit ve bronşiti olanların klima kullanımında tehlike altında olduklarını vurguladı. Klimaların direkt olarak kişinin üzerine soğuk hava üflemesinin yüzdeki inir kılıfı üzerine etki ederek ödem ve yüz felci oluşturabildiğine dikkat çeken Soysal, klimaların üflediği soğuk hava ve ortama yaydığı tozların özellikle alerjik bünyeli kişilerin şikayetlerini ve krizlerini tetikleyerek astım krizlerinin ortaya çıkmasına ve şiddetli kuru öksürüklerin oluşmasına yol açtığını ifade etti. (İstanbul/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Bir toplu konut masalı!

SONRAKİ HABER

Panolar da tartışma konusu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa