28 Temmuz 2009 00:00

‘Güçlerimizi birleştirirsek kazanırız’

Kentsel dönüşüme karşı mücadele eden Gebze Cumhuriyet Mahallesi ve Adem Yavuz Mahallesi halkı önceki gün yine eylem yaptı. Eyleme Ankara ve Kocaeli’nden katılan Dikmen Vadisi sakinleri ile Arızlı Irak deprem...

Paylaş

Kentsel dönüşüme karşı mücadele eden Gebze Cumhuriyet Mahallesi ve Adem Yavuz Mahallesi halkı önceki gün yine eylem yaptı. Eyleme Ankara ve Kocaeli’nden katılan Dikmen Vadisi sakinleri ile Arızlı Irak deprem konutları sakinleri güçlerini birleştirme çağrısı yaptılar.
Mahallelerden otobüslerle gelen yaklaşık 350-400 kişi Cuma Pazarı Trafo Meydanı’nda bir araya geldiler. Yürüyüş esnasında halk yine sloganlarla kentsel dönüşümü protesto etmeye devam etti. Taşınan pankartlarda ‘Evlerimiz onurumuz ve şerefimizdir yıkılamaz’, ‘Ben bu evde doğdum, evimi terk etmek istemiyorum’ yazılı pankartlar dikkat çekti.
ZENGİNLERE PEŞKEŞ ÇEKİLECEK
Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen dernek yöneticisi Fahrettin Çelebi; ”Cumhuriyet Mahallesi’nin imarı bozuk diyorlar sana sesleniyorum Adnan Köşker, sen önce Eski Çarşı ve Yeni Çarşı’nın yollarını düzelt sonra Cumhuriyet Mahallesi’ne gel” dedi. “Biz biliyoruz ki mahallemize villalar yapıp zenginlere peşkeş çekilecek” diyen Çelebi, evlerini yıktırmayacaklarını söyledi.
“Biz buraya yeni iltica etmedik” diyen Dernek Yöneticilerinden Zülküf Conka da “Devlete bir kuruş borcumuz yoktur. 1976’dan beri Cumhuriyet Mahallesi’ni biz kurduk. Çocuklarımızın eğitiminden kestik yıkıma asla izin vermeyiz. Ben belediyeyi bilirim. Reddi karar ile bu durum düzeltilir” dedi. Tatilde olan milletvekillerine mahalleye gelip gerçekleri görmeleri çağrısı yapan Conka, İl Sağlık Müdürlüğü’nün de sağlık taraması yapmasını istedi.
SULTAN SÜLEYMAN’A KALMADI
Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Fadime Ana ise “Dünya Sultan Süleyman’a kalmadı sana da kalmaz Köşker” diyerek tepkisini dile getirdi. Eylemde daha sonra Ankara Dikmen Vadisi halkı adına Av. Ender Büyükçulha ve Dikmen Vadisi sakinlerinden Tarık Çalışkan ve Müzeyyen Kesimci birer konuşma yaparak desteklerini sundular. Kocaeli’nden gelen Arızlı Irak deprem konutlarından Orçun Demir ise “Güçlerimizi birleştirirsek kazanırız” dedi. Dernek Başkanı Sabahattin Güner de, “Bizim çocuklarımız 15 ay askerlik yapıyor, ülkeyi yönettiğini söyleyenlerin çocukları ise 21 gün yapıyorlar. Varın gerisini siz düşünün” diyerek konuşmasını bitirdi. (GEBZE)
ÖNCEKİ HABER

Zamların iptali için dava

SONRAKİ HABER

Bir toplu konut masalı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...