28 Temmuz 2009 00:00

Güngören patlaması hâlâ karanlıkta

Güngören patlamasının üzerinden bir yıl geçti. Ancak aradan geçen uzun zamana rağmen olay hâlâ aydınlatılmadı. Olayın hemen ardından İçişleri Bakanı kameraların karşısına çıkmış ve ‘bombacılar yakalandı’ demişti.

Paylaş

Güngören patlamasının üzerinden bir yıl geçti. Ancak aradan geçen uzun zamana rağmen olay hâlâ aydınlatılmadı. Olayın hemen ardından İçişleri Bakanı kameraların karşısına çıkmış ve ‘bombacılar yakalandı’ demişti. Oysa kandilde eğitildiği iddia edilen Hüseyin Türeli ve arkadaşları bir işyerinde sigortalı olarak çalışıyordu. Ve olayın faili olarak gösterilen Türeli ve arkadaşları ‘bombalama’ suçundan değil ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklandı. Buda bakanın çelişkili açıklamalarına duyulan kuşkunun artmasına neden oldu. Aradan geçen bir yıla rağmen bu olayın arkasındaki güçler açığa çıkarılmadı. Olayın yaşandığı o dönemde ortaya atılan sorular hâlâ yanıtsız bırakıldı. Kamuoyu hâlâ olayın aydınlatılması bekliyor.
Güngören Menderes Caddesi’nde 27 Temmuz 2008’de iki ayrı yerde çöp bidonuna bırakılan C4 tipi bombaların patlaması sonucu 17 kişi ölmüş 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı. Patlamanın birinci yıldönümünde, cadde üzerinde toplanan yüzlerce kişi ellerinde bayraklarla saldırıyı protesto etti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Bu ATK makyaj tutmaz

SONRAKİ HABER

Melet Irmağı akaryakıt tabakasıyla kaplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...