29 Temmuz 2009 00:00

yarı ünlü

* Yemekteyiz’in yarı ünlü uygulaması da nereden çıktı? Zaten birbiriyle didişen insanlar, kendine yetecek kadar ünleniyordu. Geçen hafta Faik Bey’i gördük...

Paylaş

* Yemekteyiz’in yarı ünlü uygulaması da nereden çıktı? Zaten birbiriyle didişen insanlar, kendine yetecek kadar ünleniyordu. Geçen hafta Faik Bey’i gördük, hani Safiye Soyman’ın eşi olması dışında bir ünlü olma gerekçesi olmayan kişi. Bu hafta da Bodrum’da Sema Çelebi. Bu yarı ünlülerin sıkı takipçisiyim, her zaman. Yıllarca Meriç Erkan izledim, elimden geldiğince duyurmaya çalıştım. Diyeceksiniz ki neden.
* Bu Faik Öztürk neden ünlü? Programda bile duyuramıyorlar, Safiye Soyman’ın eşi deseler olmaz, altına “işadamı” yazınca bir anlamı olmuyor. Sema Çelebi’yi de “Karideslerin kraliçesi” falan diye saçmalayarak anlatabiliyorlar, biz keresinde karideslerle ilgili bir şeyler söyledi diye. O da, bir buz pateni yarışmasında jüri olmasaydı hiçbirimiz tanımıyor olacaktık. Ünlü elitizmi ile bunların neden ünlü olduğunu anlamak zor. “Safiye Soyman’ın eşi” neden ünlü olsun, hep televizyonda görünsün, ya da “Ahu Tuğba ile birlikte sabahları stüdyoda zıplayan adam”?
* Hiçbiri babamın oğlu değil tabii, bana ne. Ama bir de soruyu tersten soralım. Bir manken neden ünlü olsun? Ya da “işadamı”, ya da “ünlü playboy”? Bana mı playboy? Bunların işlerini mi takip ediyoruz sanki, çok bizi ilgilendiren bir şey mi yapıyorlar? Yo, magazin mantığı öyle karar vermiş, bize hep onları anlatıyor. Anlatmasın kardeşim.
* Yemekteyiz bunlara kaldıysa, yine de durum iyi değil demektir, o ayrı. Demek artık kendi yarı ünlülerini yaratamıyor.
ÖNCEKİ HABER

Kürtçe için bütün dilleri yasakladılar!

SONRAKİ HABER

Lost hayranlarına müjde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...