29 Temmuz 2009 00:00

Çemen Tekstil işçileri Öz İplik-İş’i bastı

ÇEMEN Tekstil işçileri patronla işbirliği yaparak işçileri bölmeye çalışan Öz-İplik-İş’i uyardı. Yaklaşık 7 aydır DİSK/Tekstil’de örgütlenme çabası veren ve sonunda yetkiyi alan Çemen Tekstil işçileri...

Paylaş

ÇEMEN Tekstil işçileri patronla işbirliği yaparak işçileri bölmeye çalışan Öz-İplik-İş’i uyardı. Yaklaşık 7 aydır DİSK/Tekstil’de örgütlenme çabası veren ve sonunda yetkiyi alan Çemen Tekstil işçileri Öz İplik-İş binasını basarak şube başkanına “Bir daha seni fabrikada görmek istemiyoruz” dediler.
Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Çemen Tekstil işçileri aylardır sendikalaşma mücadelesi veriyor. Patronun işçileri bölmek ve sendikayı engellemek için her yolu denemesine karşın işçilerin birliğini bozmayı başaramadı. Yetki sürecinin Yargıtay’ın da onaylamasıyla son bulmasına rağmen patron sendika ve işçi düşmanlığına son vermedi. En sonunda Hak-İş’e bağlı Öz-İplik-İş sendikasını işyerine çağırarak görüştü. Yeni alınan işçileri ve ustabaşıları Öz İplik-İş’e kaydederek işçileri bölmek ve örgütlülüğü bitirmek isteyen patrona sendikanın yardımcı olması işçileri kızdırdı.
Vardiya çıkışı şehir merkezinde toplanan işçiler hep birlikte Öz İplik-İş binasına gittiler. Burada Şube Başkanı Mehmet Kaplan’la görüşen işçiler “Bizim ekmeğimizle oynama” dediler. DİSK/Tekstil’de örgütlenmek için çok emek harcadıklarını, emeklerinin karşılığını almak ve eve ekmek götürebilmek için örgütlendiklerini söyleyen işçiler “Sendikaların birbirine yardımcı olması gerekirken siz neden bizi engellemeye çalışıyorsunuz, neden patronla işbirliği yapıyorsunuz” diye sordular. Öz İplik-İş’in tutumunun bir sendikaya yakışmadığını ve işçilerin bölünmesine sebep olacak bir harekete izin vermeyeceklerini belirten Çemen Tekstil işçileri Mehmet Kaplan’ı sert bir şekilde uyararak “Ekmeğimizle oynamayın” dediler.
Çemen Tekstil işçilerinin kendilerini uyarmak için toplu şekilde sendikaya gelmesi karşısında oldukça şaşıran Öz İplik-İş Şube Başkanı Mehmet Kaplan işçileri bölmek gibi bir amaçlarının olmadığını söyledi. Namaz’dan yeni kalktığını belirtip yemin ederek konuşan Mehmet Kaplan, Çemen Tekstil patronunun kendisini bir tanıdığı aracılığıyla çağırdığını, kendisinin fabrikaya gidene kadar durumdan haberdar olmadığını savundu.
Kaplan, durumu öğrendikten sonra patrona olumsuz yanıt vererek fabrikadan ayrıldığını ifade etti. Patronun işçileri bölme oyununa alet olmayacağını belirten Kaplan “Eğer Çemen Tekstil’den bir tek işçiyi Öz İplik-İş’e üye yaparsam o zaman gelip benden hesap sorun” diyerek işçilere söz verdi. (Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

HER GÜNE 2602 İCRA

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...