29 Temmuz 2009 00:00

DTP’li Buldan: Iğdır’da açık bir infaz oldu

YEDİ Kasım Mahallesi Kanal Başı Sokağı’nda araçları ile giderken, bir kişinin özel harekat timleri tarafından gözaltına alınma sırasında boynundan vurulup öldürülmesi olayına...

Paylaş

YEDİ Kasım Mahallesi Kanal Başı Sokağı’nda araçları ile giderken, bir kişinin özel harekat timleri tarafından gözaltına alınma sırasında boynundan vurulup öldürülmesi olayına ilişkin değerlendirme yapan Iğdır Milletvekili Pervin Buldan yaşanılan durumun “vahşice” olduğunu söyledi.
Konuya ilişkin Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ile görüştüğünü belirten Buldan, “Vali öldürülen kişinin Suriye uyruklu bir vatandaş olduğunu ve başta öldürülen kişinin silah sıktığını ve iki polisin yaralandığını öne sürdü. Ama görgü tanıkları ise olayın tam aksine olduğuna dikkat çekiyor” dedi.
Görgü tanıklarıyla yapılan görüşmelerde polisin organizeli bir şekilde operasyonu gerçekleştirdiğini belirten Buldan, “Yani polis organizeli bir operasyon çekmişse. Kimseye zarar verilmeden gözaltı işlemi gerçekleşebilirdi. Ama burada şunu görebiliyoruz. Art niyetli bir saldırı söz konusu. Tamamen öldürmeye kilitlenmiş bir operasyon söz konusu. Yani açık bir infaz vardır” dedi.
İki gün önce de Şırnak’ta iki DTP üyesi meçhul bir şekilde öldürüldüğünü hatırlatan Buldan, “Barış sürecine giden yolu sabote etmeye çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Iğdır Valisi, olayda 2 polisin yaralandığını ve 4 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. (DİHA/IĞDIR)
ÖNCEKİ HABER

DTP, üyelerinin öldürülmesini kınadı

SONRAKİ HABER

Zana’ya 1 yıl 3 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...