30 Temmuz 2009 00:00

Pen’den barış açıklaması

Pen Yazarlar Derneği, Kürt açılımının tartışıldığı bu günlerde bir basın açıklaması yayınlayarak Türkiye’nin şair ve yazarları olarak “barış içinde yaşamayı ve iki halkın koşulsuz yanyana olmasını arzu ettiklerini” duyurdu.

Paylaş

Pen Yazarlar Derneği, Kürt açılımının tartışıldığı bu günlerde bir basın açıklaması yayınlayarak Türkiye’nin şair ve yazarları olarak “barış içinde yaşamayı ve iki halkın koşulsuz yanyana olmasını arzu ettiklerini” duyurdu. Başkan İnci Aral’ın imzasıyla yayınlanan metinde şu ifadeler yer aldı:
Bizler, Türkiye’nin şair ve yazarları;
Yıllar varki; Ayrılık yerine birlik olmayı, çatışma ve savaş yerine yaşamı kardeşçe kucaklayıp savunmayı, yaralarımızı el birliğiyle kapatmayı istiyoruz. Lanet olası silahların ve düşmanlık ateşinin sönmesini, namluların susmasını, düğün bayramlarımızı şenlik ateşleri ve halaylarla coşku içinde bir arada kutlamayı diliyoruz.
Gözyaşlarımızı silmek, ölüm ağıtlarını unutmak, bu toprakların şiirlerini ve harika türkülerini barış içinde, el ele söyleyebilmek için koşulsuz yan yana olmayı arzu ediyoruz. Acıyı, tasayı, yoksulluğu, sömürü ve imkansızlıkları yenmede ortak bir irade ve bilince sahip olabilmeyi, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde birbirimizi içtenlikle desteklemeyi ve daha adil bir ülke ve dünyayı yaratmada Türk ve Kürt halklarının barış ortamındaki güç birliğini gerekli görüyoruz.
Artık yeter. Bugün barış bir aciliyettir. Tarihimize, maddi manevi zenginliklerimize ve insani olanın yüceliğine gönül birliğiyle sahip çıkıp iç-dış savaş tacirlerine karşı yek vücut durmak zamanı gelmiştir.
Bizler, bu güzel ve belalı toprakların çileli insanlarının söz ustaları;
Biz barışı çok ama çok özledik.
ÖNCEKİ HABER

Galatasaray avantaj peşinde

SONRAKİ HABER

Işığın ve karanlığın oğulları sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...