30 Temmuz 2009 00:00

Demirtaş Ceyhun hayatını kaybetti

Türk edebiyatının büyük kaybı. Yazar Demirtaş Ceyhun yaşama veda etti. Usta yazar bir süredir Alman Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Alman Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada...

Paylaş

Türk edebiyatının büyük kaybı. Yazar Demirtaş Ceyhun yaşama veda etti. Usta yazar bir süredir Alman Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Alman Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, zatürre tanısıyla 28 gün önce Alman Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan Ceyhun'un, saat 15.00 sıralarında hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, Ceyhun'un tedavisi sürecinde kısa süreli bir iyileşme dönemi yaşadığı, ikincil bir enfeksiyon ile çoklu organ yetersizliğinin geliştiği kaydedildi. Yazarın yakın arkadaşı Cengiz Gündoğdu ise gazetemize yaptığı açıklamada "Acımız büyük. Usta bir romancıyı yitirdik. Edebiyatımızın başı sağ olsun. Zatürre'den ötürü yoğun bakımdaydı. Ne yazık ki atlatamadı. İnanılmaz üzgünüm" dedi.
DEMİRTAŞ CEYHUN KİMDİR?
Demirtaş Ceyhun (1934, Adana, Türkiye), hikâye, roman ve inceleme kitapları yazarı. Ceyhun, 1959 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünü bitirdi.
Toplumsal konuların irdelenmesine yönelen eserler veren Ceyhun'un ilk hikâyeleri 1955 yılında Yeni Ufuklar dergisinde yayınlanmaya başlandı.
Yazarlığının ilk döneminde kişisel sorunlar üzerine eserler veren Ceyhun'un ruhsal sorunlara getirdiği farklı yaklaşımlar dikkati çekti. Ancak yazarın kitlelerce tanınması, toplumsal gerçeklere yönelen eserleri ile olmuştur. Ceyhun, Asya adlı romanıyla 1970 TRT ödülünü, Çamasan adlı eseriyle 1973 Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazandı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Başbakan 6 ayda 206 milyon TL harcadı

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa