30 Temmuz 2009 00:00

Yargıda düello sürüyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda yaşanan kriz uzlaşmayla sonuçlandı ancak HSYK üyeleri ve Adalet Bakanlığı arasındaki düello devam ediyor. Kuruldan yapılan açıklamaya bakanlık cevap verdi.

Paylaş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda yaşanan kriz uzlaşmayla sonuçlandı ancak HSYK üyeleri ve Adalet Bakanlığı arasındaki düello devam ediyor. Kuruldan yapılan açıklamaya bakanlık cevap verdi. Açıklamada, “Adalet Bakanlığı’nın taslağı değiştirtmemek veya taslağın aynen kabulü şeklinde bir talebi olamaz, olmamıştır da” denildi.
Açıklamada, devam eden soruşturmayı yürüten savcıların görev yerinin değiştirilmesi talebinin yargı bağımsızlığına müdahale anlamına geleceği vurgulandı.
SAVCI AÇIKLAMASI
Açıklamada HSYK’nın bazı üyelerinin, taslağın karara bağlanacağı aşamada, 11 kişilik yeni bir taslağı Kurul başkanı Bakana ve kurul üyesi Müsteşara verdikleri ve ek taslağın Bakanlıkça hazırlanan taslağın devamında görüşülmesini istedikleri belirtildi. Bakanlık HSYK üyelerini yetki ve fonksiyon gaspı yapmakla suçladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada bu 11 kişilik listede Ergenekon ve faili meçhul davalarını yürüten hakim ve savcıların yer aldığı ifade edildi.
ERTOSUN KONUŞACAK
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun, bigün saat 10.30’da bir basın toplantısı düzenleyecek. HSYK’da atama tartışmaları sürerken Ertosun’un Ergenekon sanığı Engin Aydın’la yemek yediği sırada gizlice çekilen fotoğrafları yayımlanmıştı.
KAÇMAZ’A İNCELEME
Öte yandan yargıdaki düelloyla ilgili yaşanan bir gelişmeyse Cumhurbaşkanı Gül yargılansın diyen Sincan 1. ağır Ceza Mahkemesinde adalet Bakanlığının inceleme başlatması oldu. Mahkeme Başkanı Osman Kaçmaz uygulamanın rutin olmadığını rutin incelemenin geçen yıl yapıldığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Bakan bir günde vazgeçti

SONRAKİ HABER

Asıl önemli olan içerik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...