31 Temmuz 2009 00:00

Peyzaj fotoğrafları yarışacak

TMMOB Peyzaj Mimarlar Odası İstanbul Şubesi “İstanbul’da Peyzaj Yansımaları” isimli ulusal fotoğraf yarışması düzenliyor.

Paylaş

TMMOB Peyzaj Mimarlar Odası İstanbul Şubesi “İstanbul’da Peyzaj Yansımaları” isimli ulusal fotoğraf yarışması düzenliyor.
Son başvuru tarihinin 23 Ekim 2009 olduğu yarışma, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri dışında, amatör ve profesyonel herkese açık olacak.
Daha önce yarışmalara katılmış, derece almış fotoğraflar da yarışmaya katılabilecek.
Renkli sayısal dalda düzenlenen yarışmada, kabul edilebilir müdahaleler (Fotoğraf makinesi üzerindeki ayarlardan yararlanarak keskinleştirme, kontrast, beyaz ayarı ve poz taraması işlemleri ile UV filtre, polarize filtre, ND-Neutral Density filtresi ve flaş kullanmak) dışında, ekleme çıkarma yapılmayan fotoğraflar kabul edilecek.
TARİH VE BUGÜN
Yarışmaya katılacak fotoğraflar için çıkış noktası olarak ise, “2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul‘un Asya-Avrupa arasındaki en önemli bağlantılara ev sahipliği yapması, Yeditepe üzerine kurulu oluşu, en yüksek ve en alçak noktaları ile değişen silueti, yapısal ve bitkisel peyzajın kullanımı, arazi ile bütünleşen/bütünleşmeyen kent rengi, dokusu, tarihi mirasla çarpışması” görülüyor.
Yarışma sonucu birinciliği elde eden fotoğraf 1000 TL, ikinciliği elde eden fotoğraf 750 TL, üçüncülüğü elde eden fotoğraf ise 500 TL değerinde para ödülünün sahibi olacak.
Detaylı bilgi ve şartnameye www.peyzajmimoda.org.tr sayfasından ulaşılabiliyor. İSTANBUL
ÖNCEKİ HABER

Borsa ile terör arasındaki metro hattı

SONRAKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...