31 Temmuz 2009 00:00

Sincan’da gardiyanların tutukluları darp ettiği iddiası

Sincan 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Savaş Bolat, Cebrail Doğan ve Sercan Üstüntaş’ın gardiyanların saldırısına uğradığı iddia edildi.

Paylaş

Sincan 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Savaş Bolat, Cebrail Doğan ve Sercan Üstüntaş’ın gardiyanların saldırısına uğradığı iddia edildi. Saldırıya uğrayan tutukluların durumlarını tespit ettirmek için Adli Tıp’a gitmek istedikleri, ancak idare tarafından başvurularının reddedildiği bildirildi.
14 Mart 2009 tarihinde “MLKP üyesi” oldukları gerekçesiyle tutuklanan Savaş Bolat, Cebrail Doğan ve Sercan Üstüntaş’ın görüşüne giden ve yaşanan olayı İHD Ankara Şubesi’ne bildiren görüşçü Ali Kurt, olayı şöyle anlattı: “Arkadaşlarıma mektup gelmişti. Gardiyanlar, hücre odasının mazgal deliğinden mektupları yere attı. Bunun üzerine tutuklu arkadaşlarım da mektupların neden yere atıldığını soruyor. Gardiyanlar da, ‘Size mi soracağız’ cevabını verdi. Daha sonra yaklaşık 6-7 gardiyan içeriye girip odada bulunan çek-pas sopalarıyla tutuklulara saldırdı. Tutuklu arkadaşlarımın vücutlarında morluk izlerini gördüm. Gömlekleri yırtılmıştı” dedi.
Tutukluların suç duyurusunda bulunmak için Adli Tıp’a çıkmak istediklerini kaydeden Kurt, idarenin taleplerini reddettiğini ve cezaevi idaresinin olayda kendilerinin sorumlu olmadığını belirtti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

TCDD ‘dikensiz gül bahçesi’ istiyor

SONRAKİ HABER

Engelli kızın filmi çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa