31 Temmuz 2009 00:00

TCDD ‘dikensiz gül bahçesi’ istiyor

TCDD’nin taşınmazlarının satışına karşı çıkan ve bunu işyerindeki panolarda afişlerle de ilan eden BTS’nin afişleri TCDD yönetimi tarafından indirildi.

Paylaş

TCDD’nin taşınmazlarının satışına karşı çıkan ve bunu işyerindeki panolarda afişlerle de ilan eden BTS’nin afişleri TCDD yönetimi tarafından indirildi. BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, “TCDD yönetimi tereyağından kıl çeker gibi satış yapmak istiyor” diyerek, afişlerinin indirilmesine karşı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), satışa karşı hazırladığı ve “Canac emrediyor, TCDD satılıyor” yazılı afişler, işyerlerinde, sendikaya ait panolara asıldı. Çalışanların bilgilendirilmesini amaçlayan afişler ise, “dikensiz gül bahçesi” isteyen ve satışları “Tereyağından kıl çeker gibi yapmayı” amaçlayan TCDD yöneticilerinin tepkisini çekti.
KALDIRIN YOKSA...
TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın ile Daire Başkan Vekili Turhan Doruk imzasıyla sendikaya gönderilen yazıda, söz konusu afişlerin indirilmesi istendi. Gerekçe olarak da “İlan panolarının sendikal faaliyetlerin dışına çıkan amaçlarla kullanıldığı” iddiası yer aldı. “Kuruluşumuzun bazı taşınmazlarının Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesi ile ilgili kurum ve kurum yöneticilerine ağır ithamlar yönelten sendikal faaliyet sınırlarını aşan asılsız ve mesnetsiz ifadeler içeren afişlerin sendikal faaliyet kapsamında değerlendirilmesi mümkün görülmemektedir” denilen yazıda, afişlerin kaldırılması, aksi halde kendilerinin kaldıracağı bildirildi.
Sendikanın afişleri indirmemesi üzerine önceki gün akşam TCDD Yönetimi afişleri indirdi.
AMAÇ PASİFİZE ETMEK
BTS Genel Başkanı Yunus Akıl ise gazetemize yaptığı açıklamada, “TCDD Yönetimi’nin, TCDD’nin mallarını ‘tereyağından kıl çeker gibi’ rahatça satmayı” amaçladığını söyledi. Sendikalarının özelleştirmeye karşı tutumundan dolayı hedef alındığını belirten Akıl, “Sorun, afişi kaldırıp kaldırmamak değil. Amaç sendikanın işyerine sahip çıkmasını engellemek ve sendikayı pasifize etmek” dedi.
Sendika olarak suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Akıl, TCDD yönetiminin görevinin, “Devletçe kendisine verilen demiryollarını, liman, rıhtım ve iskeleleri işletmek, genişletmek, yenilemek, bunları tamamlayıcı faaliyetlerde bulunmak” olduğunu hatırlattı. Oysa TCDD yönetiminin son yıllarda “IMF ve Dünya Bankası patentli yeniden yapılanma raporları (Booz-Allen&Hamilton, Canac) doğrultusunda, TCDD’nin gelecekteki ihtiyaçlarını dikkate almadan, TCDD taşınmazlarını çeşitli yöntemlerle satışa çıkarmaya” çalıştığını kaydeden Akıl, sendikalarının söz konusu satışı yargıya taşıdığını hatırlattı. TCDD yönetiminin kendisini hem savcı hem de hakim yerine koyduğunu belirten Akıl, afişlerinin kaldırılmasının da “sendikal faaliyetlerinin engellenmesi olduğunu” ifade etti. “TCDD yönetimi açıkça suç işlemiştir” diyen Akıl, afişlerini kaldıran TCDD yönetiminin, hiçbir hak ve yetkisi olmadığının altını çizdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Güler Zere için Adalet Bakanlığı’na yürüyecekler

SONRAKİ HABER

Sincan’da gardiyanların tutukluları darp ettiği iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa