31 Temmuz 2009 00:00

Kocaeli’de emekliler zammı protesto etti

EMEKLİ-SEN Kocaeli Şubesi üyeleri emekli maaşlarına yapılan yüzde 1.83’lük zammı protesto etmek için Belediye İşhanı önünden, İnsan Hakları Parkı’na yürüdü.

Paylaş

EMEKLİ-SEN Kocaeli Şubesi üyeleri emekli maaşlarına yapılan yüzde 1.83’lük zammı protesto etmek için Belediye İşhanı önünden, İnsan Hakları Parkı’na yürüdü. Sağlıkta özelleştirme politikalarına, düşük ücrete karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten emekliler, toplusözleşme, geçmişten gelen alacakların ödenmesi, dolaylı vergilerin kaldırılması talepleri dile getirdiler.
Yürüyüşün ardından açıklama yapan Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı Osman Nuri Şenol, “Başta akaryakıt olmak üzere kamunun ürettiği tüketim mallarına KDV ve ÖTV’yi arttıran 37 kalem zam hazırlığı içinde olan hükümet emekliye yüzde 1.83 yani aylık 5-10 liralık bir artışı reva gördü” dedi.
Yürüttükleri mücadeleyi, 4 Ağustos Salı günü İnsan Hakları Parkın’da kuracakları ve 3 gün devam edecek olan “Hak Arama ve Demokrasi Çadırı”nda sürdüreceklerini söyleyen Şenol, tüm kamuoyunu emeklilerin mücadelesine destek vermeye çağırdı. Yaklaşık 150 emeklinin katıldığı eyleme siyasi partilerin üye ve yöneticileri de destek verdi. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Fındık üreticileri çözüm arıyor

SONRAKİ HABER

BASIN TURU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...