31 Temmuz 2009 00:00

Polis Akademisi ‘Kürt Çalıştayı’ düzenleyecek

Kürt sorununa çözüm önerisi tartışmalarına Polis Akademisi de katılıyor.Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, akademi bünyesinde faaliyet gösteren araştırma merkezlerinin...

Paylaş

Kürt sorununa çözüm önerisi tartışmalarına Polis Akademisi de katılıyor.
Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, akademi bünyesinde faaliyet gösteren araştırma merkezlerinin 21 Temmuz 2009’da “Terörün Yeni Trendleriyle Mücadele” konulu uluslararası bir çalıştay düzenlediğini hatırlatarak, bu çalıştaylar serisi kapsamında son dönemde yoğun şekilde tartışılan demokratik açılımlar konusunu ele almak amacıyla 1 Ağustos 2009’da “Kürt Meselesi’nin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru” başlıklı bir çalıştay düzenleneceğini bildirdi.
POLİS AKADEMİSİ ÖZERKMİŞ
Zühtü Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, polis akademisi’nin bilimsel özerkliğe sahip bir yüksek öğretim kurumu olduğunu kaydetti.
HEDEF, GÜVEN TOPLUMUNA KATKI
Akademinin yasal görevlerinden birinin de güvenlikle ilgili konularda ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapmak olduğunu ifade eden Arslan, akademinin bu yolla güvenlik konusundaki bilimsel birikime ve güven toplumunun inşasına katkıda bulunmayı hedeflediğini ileri sürdü. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır somut adım bekliyor

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...