31 Temmuz 2009 00:00

Gençler kampta buluşuyor

Bu yıl 22-30 Ağustos tarihlerinde Balıkesir Gönen’deki Kemal Türkler Tesisleri’nde düzenlenecek yaz kampı, gençliğin özlemini duyduğu kolektif yaşamın bir provası olacak.

Paylaş

Bu yıl 22-30 Ağustos tarihlerinde Balıkesir Gönen’deki Kemal Türkler Tesisleri’nde düzenlenecek yaz kampı, gençliğin özlemini duyduğu kolektif yaşamın bir provası olacak.
Gençlik kampında; konserlerden gençlerin yeteneklerini ortaya çıkartacak atölyelere ve birçok aydın ve sanatçıyla birlikte düzenlenecek panel, söyleşi ve forumlara birçok etkinlik olacak. Bu yıl emekçileri derinden etkileyen ekonomik kriz temasının ön plana çıkacağı kamp “Kriz Kapitalizmin, Gelecek Bizimdir!” sloganıyla düzenleniyor. Kampta bu içerikte söyleşi ve panellerle ekonomik krizin gençler üzerindeki etkileri tartışılacak. Kaz Dağları’na ve çevresine düzenlenen gezilerle bölgenin tarihsel-doğal güzellikleri ve bunların korunması için neler yapabileceği araştırılacak.
Kampta; “Kriz Dünya ve Türkiye, Uluslararası Gençlik Hareketi, Çevre, Evrim” gibi ana başlıklar altında söyleşi ve paneller gerçekleşecek. Bunun dışında farklı konularda söyleşiler ve forumlar gerçekleştirilecek.
SANATÇILAR GENÇLERLE OLACAK
Kardeş Türküler, Yaşar Kurt, Karmate ve Mehmet Atlı gibi müzisyen ve müzik gruplarıyla etkinlik ve konserlerin geçekleştirileceği kampta, Kardeş Türküler’in düzenleyeceği müzik atölyesinde katılımcılar birlikte müzik yapmanın, ritim tutmanın keyfine varacak. Tiyatro Sanatçıları Ümit Çırak ve Hakan Pişkin’nin yöneteceği yaratıcı drama atölyesi, becerilerin ortaya çıktığı ve sanatla yoğrulduğu bir atölye olacak. Tiyatronun, gençlerin hayatında ne ifade ettiği ve mevcut amatör tiyatroların nerede durduğunun tartışılacağı kampta birçok farklı alanda atölye de olacak.
KONUKLAR OLACAK
Yüz Bin Kişiydiler, Sonbahar, Başka Semtin Çocukları, Silikozis gibi film ve belgesellerin yönetmen ve oyuncularıyla birlikte izleneceği kampta, yine bu film ve belgeselleri gençler beraber değerlendirip yorumlayacaklar.
Gönen Gençlik Buluşması, Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından gelecek katılımcılarla barışın ve kardeşliğin, kolektif yaşamın yaşandığı ve toplumda inşa edildiği bir etkinliğe dönüşecek.


ANKARA’DAN GÖNEN’E DAVET
Bir aydan az bir zaman kalan Gönen Gençlik Buluşması hazırlıkları Ankara’da da tüm canlılığıyla devam ediyor. Hazırlıklar kapsamında Ankara’nın dört bir tarafındaki gençlerle buluşup onlarla kampı konuşan, çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları yaptıklarını aktaran Kamp düzenleme Komitesi’nden Onur Öztürk, “Ankara’nın çeşitli yerlerinde açtığımız stantlarla, dağıttığımız broşürlerle ve afişlerimizle yeni arkadaşlarımıza ulaşıp kampı tanıtmaya, anlatmaya çalışıyoruz” dedi. “Üniversitelerdeki öğrenci topluluklarıyla kampı konuşuyoruz ve etkinliklerini, çalışmalarını bizimle kampta da paylaşmalarını istiyoruz” diyen Öztürk, ODTܒden kampa katılacak olan Sinema Topluluğu’nun kampta ‘Sinema Atölyesi’ kurmayı düşündüklerini aktardı. Bunların dışında Ankara’da bulunan aydın, sanatçı ve meslek örgütlerinin de desteğini almak çabası içinde olan Öztürk, Maden Mühendisleri Odası’nın kamptaki gençlerle bor madenlerinin önemini tartışacakları bir söyleşi gerçekleştireceklerini ve Bigadiç Bor İşletmesi’ne de bir gezi düzenleyeceklerini söyledi. Öztürk, Ayrıca Metelurji Mühendisleri Odası’nın da Efem Çukuru ve Kozak Yaylası’nda siyanürlü altına karşı mücadele eden köylülerle birlikte olmak adına bir gezi düzenleyeceklerini söyledi.


TERSANE İŞÇİLERİ DE KAMPA KATILACAK
Sigortasız, düşük ücretle taşeron firmalarda ve kölelik koşullarında çalışan Tuzla Tersane işçilerinden yalnızca biri Abdülselam Baday. 5 yıldır Tuzla’daki tersanelerde çalışan Baday genç işçilerin bir yandan işsizlikle karşı karşıya olduğunu öte yandan ise ağır çalışma koşulları nedeniyle sosyal hayatı yaşayamadıklarını dile getiriyor. Baday, genç işçilerin hayatlarının demirler arasında çürütülmeye çalışıldığını dile getiriyor. Bu yıl Evrensel Kültür Merkezi’nin düzenleyeceği Gönen’deki kampa katılacağını söyleyen Baday, oraya gelen gençlerle tersane işçilerinin çalışma koşullarını paylaşmak ve biraz da olsa tatil yapmak için katılacağını aktardı. Baday, tersaneden birçok arkadaşının kampa gelmek istediğini; fakat ekonomik sıkıntılardan gelemeyeceklerini söyledi.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Şimdiden dayanışmayı örerek!

SONRAKİ HABER

Eğitim sistemi bütünüyle çökmüş durumda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...