01 Ağustos 2009 00:00

Çin’de dizilere sınırlama geldi

Çin, son günlerde internet güvenliği, şiddet içerikli oyunların yasaklanması gibi uygulamaların ardından şimdide TV dizilerine sınırlama getirdi.

Paylaş

Çin, son günlerde internet güvenliği, şiddet içerikli oyunların yasaklanması gibi uygulamaların ardından şimdide TV dizilerine sınırlama getirdi. Şinhua ajansının haberine göre, TV kanallarında, sayısı artan dizilerin yayın esasları ve içerikleri ile alakalı sınırlama, Ocak 2010’dan itibaren yürürlüğe girecek.
Çin’in Radyo ve Televizyon Kurumu (RTK) Başkan Yardımcısı Vang Veyping, yaptığı açıklamada, dizilerin arka arkaya iki bölümden fazla gösterilemeyeceğini, en çok televizyon izlenen akşam saatlerine denk gelen “prime time”da ise sadece bir bölüm yayımlanabileceğini belirtti.
Dizilerin bir bölümün 46 dakikadan fazla olmayacağını kaydeden Vang, ayrıca gün içerisinde, tekrar bölümlerinin ancak bir kere yayımlanabileceğini söyledi. Dizilerin içerikleriyle alakalı olarak da belirlenen tarihe kadar düzenleme beklediklerini belirten Vang, toplumun ahlaki yapısına tehdit olabilecek unsurların dizilerde artık yer almayacağını kaydetti.
REKLAM GELİRLERİNİ ETKİLEYECEK
Birçok TV yöneticisi, dizilerin halk tarafından diğer programlara nazaran daha fazla izlendiği için reklam gelirlerinin fazla olduğuna işaret ederek, bu durumun sektörü de etkileyeceğini ifade etti.
Bazı çevreler, bu durumu takdirle karşılayıp dizilerin yerine eğitici ve bilgilendirici programlar yayımlanması gerektiğini dile getirirken, TV sektörü, RTK’nın medyaya çok fazla müdahil olmasından ötürü rahatsız olduklarını bildirdi. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ergenekon karşıtlığı neler yaptırıyor!

SONRAKİ HABER

Sağlam: Bu sene iyi bir lig izleteceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...