01 Ağustos 2009 00:00

İçelim unutalım!

ABD’de siyahi bir profesörün tutuklanması üzerine çıkan ırkçılık tartışması önceki gün ABD Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray'da verdiği bira davetiyle 'tatlıya' bağlandı.

Paylaş

ABD’de siyahi bir profesörün tutuklanması üzerine çıkan ırkçılık tartışması önceki gün ABD Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray'da verdiği bira davetiyle 'tatlıya' bağlandı. Harvard Üniversitesi Profesörü Henry Louis Gates, kendisini evinde tutuklayan beyaz Polis Memuru Binbaşı Jim Crowley ile Beyaz Saray'da Obama'nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Obama, bira toplantısıyla ilgili açıklamasında, bu toplantının dostça ve düşünceli bir sohbet ortamı yarattığını söyledi. Obama, herkesin bu olaydan olumlu bir ders çıkaracağından ümitli olduğunu ifade etti.
Obama'nın, profesörün kendi evinde tutuklanması üzerine polisi 'aptalca Davranmakla' eleştirmesi tepki görmüştü. Gelen tepkiler üzerine Obama yaptığı açıklamada, tutuklama haberinden sonra çıkan ırkçılık tartışmasının alevlenmesine kendi sözlerinin de katkısı olduğunu kabul etmiş ve tarafları bira içmeye davet etmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Sivil ölümlerindeki artış belgelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...