01 Ağustos 2009 00:00

ÇETKODER’den tüketicilere 3G uyarısı

3G iletişim sistemine ilişkin yazılı açıklama yapan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, tüketicilere 3G sistemine ilişkin uyarıda bulunarak...

Paylaş

3G iletişim sistemine ilişkin yazılı açıklama yapan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, tüketicilere 3G sistemine ilişkin uyarıda bulunarak, bu sistemin tüketici lehine olan bir husus olmadığını aksine tüketim çılgınlığı kervanına yenisi ekleyeceğini kaydetti. Trilyonluk olan bu pasta, sadece büyük şirketlerin kendi aralarında paylaşacakları, tüketicilerin lehine değil, aksine çılgınlık derecesine varacak bir tüketimden başka bir anlam ifade etmeyeceğini vurgulayan Göktaş, “Şunu bilin ki, bu pastada ‘Tüketici’ lehine olan bir husus yok. Biraz daha kontör harcayacak, biraz daha şaşaa yapacak ve tüketim çılgınlığı kervanına bir yenisini eklemiş olacaksınız. Bilen bilmeyen elindeki telefonu kaldırıp atacak gidip yenisini alacak. Külfete bakın. Türkiye’de her işimiz, her şeyimiz AB standartlarına uydu da bu mu kaldı? Çağdaş olmak, medeni olmak, uygar olmak, insanca uygarca yaşamak adına her işi çözdük de bu mu kaldı?” diye belirtti.
Göktaş, tüketicileri bu israfa bu gereksiz harcamaya katılmamaları yönünde uyarıda bulunarak, şunları belirtti: “Hatırlayın bir zaman çağrı cihazı vardı ve biz toplum olarak çılgınca saldırdık. Elin oğlu Avrupa’da onu ineklerin boynuna asıyordu. Buna inanın. Daha sonra bilgisayar teknolojisi dendi, orada kullanılmayan bilgisayarları bakir olan bizim pazara sürdüler ve bir müddet de onların döküntülerini tükettik. Sakın elinizdeki telefonları atıp da gidip 3G’li olacağım diye yenisine sarılmayın. Paranızı resmen sokağa atıyorsunuz. Aynı zamanda gereksiz bir tüketimdir.” (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Çalıştığı fabrikadan 10 aydır ücret alamıyor

SONRAKİ HABER

YENİ DÜNYA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...