01 Ağustos 2009 00:00

Çalıştığı fabrikadan 10 aydır ücret alamıyor

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Sütat Fabrikası’nda çalışan bir çocuk babası Mehmetşah Doğan, 10 aydır ücret alamıyor. 5 bin TL alacağının olduğunu kaydeden Doğan...

Paylaş

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Sütat Fabrikası’nda çalışan bir çocuk babası Mehmetşah Doğan, 10 aydır ücret alamıyor. 5 bin TL alacağının olduğunu kaydeden Doğan, “10 aydır paramı alamıyorum bu nedenle etrafa borçlandım. Yaşadığım mağduriyet nedeniyle fabrika sahipleri hakkında dava açtım” dedi.
Sütat Yoğurt Fabrikası’nda 10 ay önce işe başladığını söyleyen Doğan, ne sigortasının yatırıldığını ne de ücretinin verildiğini dile getirdi. Fabrikada güvenlikçi olarak çalıştığını söyleyen Doğan, fabrika sahiplerinin kendisini sürekli oyaladığını kaydetti. Doğan, “10 aydır hem maddi olarak hem manevi olarak mağdur bırakıldım. Kış aylarında fabrikada su yoktu, elektrik yoktu çok zor koşullarda yaşadım ve emeğimin karşılığını alamadım. Param olmadığı için eve yürüyerek, gidiyordum ve yine yürüyerek fabrikaya geliyordum. Çok zor koşullarda çalıştım” dedi. Ücretini alamadığı için 3 bin 500 TL borçlandığını dile getiren Doğan, artık insanların karşısına çıkamadığını, ailesi ile arasının açıldığını belirtti. Psikolojik olarak sorunlar yaşamaya başladığını dile getiren Doğan, “Fabrika sahipleri ile her gün görüşüyorum paramı vereceklerini söylüyorlar ancak neredeyse 1 yıl olacak halen paramı alamadım. Beni her gün oyalıyorlar. Bende bu nedenle fabrika sahiplerini mahkemeye verdim” diye konuştu. (Batman/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Deri işçileri Türk-İş’i mücadeleye çağırdı

SONRAKİ HABER

ÇETKODER’den tüketicilere 3G uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...