01 Ağustos 2009 00:00

TPAO işçilerinin direnişi sürüyor

İşe geri dönmek için 5 gündür direnişte olan TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü işçilerinin mücadelesi sürüyor.

Paylaş

İşe geri dönmek için 5 gündür direnişte olan TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü işçilerinin mücadelesi sürüyor.
2007 yılında daimi işçi kadrosuna geçmek için açtıkları davadan dolayı işten atılan 20 TPAO işçisi, davayı kazanmalarına, kararın Yargıtay tarafından onanmasına rağmen işe alınmamıştı. İşçiler de bunun üzerine eşleri, çocukları, sendika, dernek ve siyasi partilerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirmiş ve TPAO önünde direniş çadırı kurmuştu.
Direnişin beşinci gününde, aralarında İşsizler Derneği, GAP Görmeyenler Derneği, Umuda Yolculuk Derneği, Yaşam-Böbrek-Diyabet Derneği, KAMER, STGM Ankara Temsilcisi, Adıyaman Kalkınma Platformu’nun (AKALP) da bulunduğu çok sayıda kitle örgütünden destek geldi. İşçileri ziyaretlerinde alkışlarla karşılanan kurum temsilci ve başkanları, işçileri direniş boyunca destekleyeceklerini, işçilerin işlerine geri dönmeleri için yetkililerle görüşeceklerini ifade ettiler.
Destekleyenler adına konuşma yapan Adıyaman İşsizler Derneği Başkanı İsmet Güneş, 20 işçinin işine geri dönebilmeleri için sadece kitle örgütlerinin desteğinin yetmeyeceğini, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerde 250-300 TL ücretle çalışan işçilerin ve tüm TPAO işçilerinin de desteklemesi gerektiğini vurguladı.
Adıyaman kamuoyundan direnişteki işçilere yeterli desteği vermelerini beklediklerini belirten Petrol-İş Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu, direnişi başarıya ulaşana kadar sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdi. Eroğlu önümüzdeki günlerde bildiri ve afişlerle direnişi halka duyuracaklarını anlattı.
Direnişte olan işçilerden Zeynal Karakaşlı da arkadaşlarıyla birlikte inanç ve kararlılıklarını asla kaybetmeyeceklerini, işe dönene kadar direnişlerini büyüterek sürdüreceklerini, kamuoyundan ve özellikle hâlâ TPAO’da yıllarca yemek yaptıkları işçilerden destek beklediklerini ifade etti. (ADIYAMAN)
Metin Alan
ÖNCEKİ HABER

İşsizlik büyüyor

SONRAKİ HABER

Deri işçileri Türk-İş’i mücadeleye çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...