01 Ağustos 2009 00:00

Çevre Bakanlığı Koza Altın’a yol gösteriyor

Çevre Mühendisleri Odası, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın mahkeme kararlarını hiçe sayarak, Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye hukuki yol göstericilik yaptığını bildirdi.

Paylaş

Çevre Mühendisleri Odası, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın mahkeme kararlarını hiçe sayarak, Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye hukuki yol göstericilik yaptığını bildirdi.
Odadan yapılan açıklamada, “Bergama-Ovacık Altın Madeni’nin faaliyetlerini hukuka aykırı bulan onlarca mahkeme kararına, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, Anayasa Mahkemesi’nin Maden Kanunu ile ilgili iptal kararına ve en son Danıştay’ın Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliği hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen, Çevre ve Orman Bakanlığı mevcut kanunları ve her düzeydeki yargı kararlarını yok sayarak başta Koza Altın İşletmeleri A.Ş olmak üzere madencilik faaliyeti yürüten şirketlerin isteklerini kanunlardan ve yargı kararlarından üstün tutmaya devam ediyor” denildi.
Açıklamada, Koza’nın aleyhlerinde çıkan her yargı kararından sonra Çevre ve Orman Bakanlığı’na başvurarak verilen yargı kararları ve kanunlar karşısında faaliyetine nasıl devam etmesi gerektiğini sorduğu, Bakanlığın da her defasında söz konusu şirkete hukuki yol göstericilik yaparak izlemesi gereken yol ve yöntemleri bildirdiği kaydedildi.
Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye kanunlar karşısında tanınan ayrıcalıklara son verilmesi gerektiği savunulan açıklamada söz konusu şirketin hukuk tanımazlığını ortaya koyan kişi ve kuruluşlara yüklü tazminat davaları açtığı da belirtildi.
Çevre Mühendisleri Odası’nın açıklamasına Jeoloji, Kimya ve Metalurji Mühendisleri Odaları da destek verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

HAYAT YAZILARI

SONRAKİ HABER

‘Bir ‘3G’ baz istasyonumuz eksikti’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...