03 Ağustos 2009 00:00

Polis ikinci denemede başardı

Tutuklu çocukları, işkenceleri, trajikomik iddianameleriyle sık sık gündeme gelen Adana’da bu kez bir çocuk gözünü kaybetti. 15 yaşındaki S.K, gözüne isabet eden plastik mermiyle sağ gözünü kaybetti.

Paylaş

Tutuklu çocukları, işkenceleri, trajikomik iddianameleriyle sık sık gündeme gelen Adana’da bu kez bir çocuk gözünü kaybetti. 15 yaşındaki S.K, gözüne isabet eden plastik mermiyle sağ gözünü kaybetti. Üstelik Ekim 2008’de yapılan bir eylemde polisin S.K’yi yere yatırıp, gözüne plastik mermi sıktığı iddia edilmiş, ancak polis çocuğun gözüne eylemcilerin attığı taşların geldiğini ileri sürmüştü.
Adana’nın Barbaros Mahallesi’nde geçtiğimiz cuma günü yapılan bir eylemde polis, kitlenin üzerine ateş açtı. Alınan bilgilere göre, plastik mermi, evinden bakkala giden 15 yaşındaki S.K’nin sağ gözüne isabet etti. Ağır yaralanan S.K, mahalleli tarafından önce Adana Devlet Hastanesi’ne, ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ciddi olan S.K, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi.
‘POLİS GÖZDEN ÇIKAN PARÇALARI ALDI’
Burada ise anestezide sorun olduğu gerekçesiyle S.K’nin ameliyatı geç başladı. 20 saat sonra ameliyata alınan ve ameliyat 4 saat süren S.K’nin gözünden çıkarılan plastik mermi parçalarına polisler tarafından hiçbir tutanak tutulmadan el konulduğu iddia edildi. Ameliyata giren doktorun S.K’nin ailesine, “Hayatımda ilk defa böyle bir parça gördüm. Gözü parçalamış, göz bebeği 4 yerden parçalanmış. Hasta sağ gözünü kaybetti. Hastanın gözünden çıkan metalleri polisler aldı. Ama ameliyat öncesi çektiğimiz röntgen filmlerinde o metallerin ne olduğu belli oluyor. Rapora yazacağım” dediği öğrenildi.
BABA GÖZALTINA ALINDI
İHD Adana Şubesi’ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulunan baba Tevfik K, olayın ertesi günü Hürriyet Mahallesi Karakolu’nda görevli polislerin kendisini gözaltına aldığını belirtti. Karakolda görevli bir polisin “Şikayetçi misin? Endişe duymana gerek yok, durumu öyle ağır değil. Hafif şekilde yaralanmış. Şikayetçi olacak bir şey yok” dediğini söyleyen baba Tevfik K, oğlunun durumunu hastaneye gelince öğrendi.
‘SİVİLLER PARMAK BASTIRDI’
S.K, 20 Ekim 2008’de aynı mahallede yapılan bir eylemde olay yerinden geçerken polis tarafından yere yatırılmış ve sol gözüne kasten plastik mermi sıkılmıştı. Polisler ise, eylemcilerin attığı taşların S.K’nin gözüne isabet ettiğini ileri sürmüştü. Hastanede S.K. ile aynı odada kalan hastanın refakatçisi, sivil giyimli 3 kişinin odaya gelerek narkozdan ötürü kendinde olmayan S.K’ye bir kağıda parmak bastırdıklarını iddia etmişti.
(Adana/DİHA)


Eşini öldürdü, nezarette öldü
Esenler’de eşini öldürüp polise teslim olan Ahmet Akbaş (52), nezarethanede hayatını kaybetti. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Ahmet Akbaş, cinnet geçirerek 30 yıllık eşi ve 5 çocuğunun annesi Ferfure Akbaş’ı önceki gün öldürdü. Olay yerine gelen polise teslim olan Akbaş, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Akbaş, hayatını kaybetti.
Kalp krizinden öldüğü tahmin edilen Akbaş’ın cesedi, savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Akbaş’ın ölümünden emniyeti sorumlu tutan akrabaları, Esenler Emniyet Müdürlüğü binasına geldi.
Akbaş’ın yeğeni Ersin Akbaş, amcasına doktor muayenesinde ‘sağlam’ raporu verildiğini dile getirdi. Akbaş, amcası ölmeden önce onu görmek istemesine rağmen gösterilmediğini söyledi. Bir başka yeğeni Altan Akbaş ise eşini öldüren bir kişiye sağlam raporu vererek ve nezarethaneye koyarak, cinayet işlediğini belirtti. (İSTANBUL)
Pınar Ural
ÖNCEKİ HABER

Faili meçhul işkence

SONRAKİ HABER

Şiddet kol geziyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...