04 Ağustos 2009 00:00

Baz istasyonuna karşı açtıkları davayı kazandılar

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde iki sitenin ortasına kurulan baz istasyonunun sökülmesi için açılan dava sonuçlandı.

Paylaş

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde iki sitenin ortasına kurulan baz istasyonunun sökülmesi için açılan dava sonuçlandı. Mahkeme baz istasyonunun insan sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılmasına karar verdi.
Vatandaşlar, GSM şirketine karşı 8 aydır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı. Sekiz ay önce TOKİ ve Ergenekon sitelerinin arasına kurulan baz istasyonuna karşı çıkan vatandaşlar baz istasyonunun yerleşim alanına çok yakın olduğu gerekçesiyle GSM şirketini mahkemeye vermişti. Kadirli Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada yapılan keşif sonucu baz istasyonunun yerleşim alanında olduğu tespit edildi. Bilirkişi heyeti, baz istasyonunun yaydığı elektromanyetik dalgaların insanlar üzerinde biyolojik ve fiziksel etkileri hakkında sağlık risklerinin olabileceğini belirledi.
Avukat Ali İbicioğlu mahkeme heyetinin bilirkişiler tarafından hazırlanan raporları değerlendirerek, baz istasyonunun insan sağlığı açısından risk oluşturduğunu gerekçe göstererek istasyonun kaldırılmasına karar verdiğini söyledi. Baz istasyonunun kaldırılmasına her iki site sakinlerinin çok sevindiğini söyleyen Ergenekon Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Ermeydan, “Yaklaşık 2 bin kişinin etkileneceği baz istasyonu problemi ortadan kalktı. TOKİ ve Ergenekon sitesi Yönetim Kurulu başkanları birlikte hareket ederek baz istasyonunun kaldırılması için verdiğimiz hukuk mücadelesini kazandık. Çok mutluyuz.” diye konuştu.
Her iki sitede oturan vatandaşlar, yönetim kurulu başkanlarına teşekkür ederek, birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin bu olayda görüldüğünü söyledi.(OSMANİYE)
ÖNCEKİ HABER

ALKED açıldı

SONRAKİ HABER

Akıntı artırılarak temizlik sağlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa