04 Ağustos 2009 00:00

Tarım Bakanlığı ‘GDO’ya biz de karşıyız’ dedi!

Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu, GDO’ya karşı olduklarını belirterek, Türkiye’ye tohum olarak sokulmalarına ve ekilmelerini istemediklerini açıkladı.

Paylaş

Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu, GDO’ya karşı olduklarını belirterek, Türkiye’ye tohum olarak sokulmalarına ve ekilmelerini istemediklerini açıkladı. Önceki akşam (1 Ağustos) SKY Türk’te yayınlanan “Aykırı Sorular” programına ZMO Başkanı Gökhan Günaydın’la birlikte konuk olan Mirmahmutoğlu, Türkiye Tarımı üzerine ilginç açıklamalarda bulundu. Programın GDO ve Biyogüvenlik Yasası ile ilgili bölümünde müsteşar, GDO’ya karşı olduklarını, Türkiye’ye tohum olarak sokulmalarına ve ekilmelerini istemediklerini belirtti. Ayrıca Cemil Çiçek’in bir kaç hafta evvel verdiği beyanatta GDO’ların önünü açacak bir Biyogüvenlik Yasası’nın çıkarılacağı söyleminin, kendisine yanlış bilgilendirilmede bulunulmuş olduğundan kaynaklandığını aslında böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade etti.
Biyogüvenlik Yasa Tasarı Taslağı üzerinde çalışmalar devam ettiği için bunu henüz kamuoyu ve sivil örgütlerle paylaşmadıklarını ama bir süre sonra paylaşacakl+k” çıkartacaklarını ve şu anda bu yönetmeliğin hazırlanmakta olduğunu bildirdi.
GDO’ya karşı olan çevreler Mirmahmutoğlu’nun açıklamalarının samimi olması beklentisini taşıyor. Zira bakanlığın GDO’lara karşı olduğu doğru ise ve söylediklerinin arkasında durulursa bu önemli bir gelişme.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ağrı’da Carmina Burana

SONRAKİ HABER

İşçiler fabrikayı havaya uçurma tehdidinden vazgeçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...