04 Ağustos 2009 00:00

Sivasspor rövanşa çıkıyor

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika’nın Anderlecht takımı ile bugün yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 6. karşılaşmasına çıkacak.

Paylaş

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika’nın Anderlecht takımı ile bugün yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 6. karşılaşmasına çıkacak.
Avrupa kupalarında bugüne kadar 4’ü UEFA İntertoto Kupası’nda, 1’i ise Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda olmak üzere 5 maç yapan Sivasspor, Avrupa arenasındaki 6. sınavını yarın Anderlecht’e karşı Sivas 4 Eylül Stadı’nda verecek. Avrupa kupalarında yaptığı 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet elde eden Sivasspor, yarın RSC Anderlecht karşısında Avrupa arenasındaki 2. galibiyetine imza atmak için mücadele edecek.
YILDIZ VE SEZER YOK
Kırmızı-beyazlı ekip, Anderlecht karşısına sakatlıkları nedeniyle ilk maçta da forma giyemeyen golcü oyuncu Mehmet Yıldız ve orta saha oyuncusu Sezer Badur’dan yoksun bir kadroyla çıkacak. Anderlecht maçına çarşamba gününden itibaren kulüp tesislerinde ve karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadı’nda yaptığı idmanlarla hazırlanan Sivasspor, bugün kulüp tesislerinde basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamlayacak.
Sivasspor ile Anderlecht arasındaki karşılaşma Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanacak maç, saat 21.00’de başlayacak. Karşılaşmaya İspanya Futbol Federasyonu’ndan Manuel Enrique Mejuto Gonzalez yönetecek, yardımcılıklarını ise Jesus Calvo Guadamuro ve Juan Carlos Yuste Jimenez yapacak. Maçta dördüncü hakem olarak ise Bernardino Gonzalez Vazquez, görev alacak.
ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI
Öte yandan, maçın biletleri Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivasspor gişesinde satılıyor. Gişede, kapalı A ve B tribünü biletleri 20, maraton tribünü biletleri 15, kale arkası tribünü biletleri ise 5 TL’den satışa sunuluyor. Sivassporlu taraftarların yarınki karşılaşmaya ilgi göstermesi bekleniyor. Geçen sezon takımlarının UEFA İntertoto Kupası 2. turunda Karadağ’ın OFK Grbalj ve 3. turunda Portekiz’in SC Braga takımıyla yaptığı 2 maçı izleme fırsatı bulan Sivaslı futbolseverler, RSC Anderlecht maçıyla birlikte Sivas’ta ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turu karşılaşması izleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.
TEK GALİBİYET GRBALJ’A KARŞI
Türkiye’yi geçen yıl UEFA İntertoto Kupası’nda temsil eden, bu yıl ise 3. ön eleme turundan katıldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Sivasspor, Avrupa kupalarındaki ilk ve tek galibiyetini geçen yıl UEFA İntertoto Kupası’nda Karadağ’ın OFK Grbalj takımına karşı 1-0’lık skorla elde etmişti. UEFA İntertoto Kupası 2. turunda deplasmanda 2-2 berabere kaldığı OFK Grbalj’ı Sivas’ta 1-0 mağlup ederek tur atlayan kırmızı-beyazlı ekip, 3. turda Portekiz’in Braga takımına 2-0 ve 3-0’lık skorlarla yenilerek kupadan elenmişti.
Sivasspor, bu yıl ise Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Belçika’nın Anderlecht takımına 5-0 mağlup olarak tur şansını zora sokmuştu. Kırmızı-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında yaptığı 5 maçta rakip filelere 3 gol atıp, kalesinde ise 12 gol gördü.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

“Kupayı başkanımıza armağan ediyoruz”

SONRAKİ HABER

FİLİSTİN KADIN HAREKETİ-2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...