04 Ağustos 2009 00:00

Vicdan, çekildiği yer Muğla’da

Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivallerinin dördüncüsü, 8 - 14 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılıyor.

Paylaş

Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivallerinin dördüncüsü, 8 - 14 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılıyor. “Vicdan” ile açılıp “Nokta” ile kapanacak festivalde, sinema klasiklerinden afiş sergisine birçok etkinlik var.
Köyceğiz Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ni Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Köyceğiz Kaymakamlığı destekliyor. Festival, bu yıl 8 - 14 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacak. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinin kültürel olarak tanıtımını ve Türkiye sinemasının halkla buluşmasını amaçlayan festivalin açılış filmi olarak “Vicdan”ın seçilmesinin nedeni, filmin çekimlerinin Fethiye’de yapılmış olması. Erden Kıral tarafından Hasan Özkılıç’ın öykülerinden uyarlanan, bir fabrikada başlayan bir aşk hikayesinin anlatıldığı filmde Nurgül Yeşilçay, Murat Han ve Tülin Özen rol alıyor.
BİRÇOK KONUK AĞIRLIYOR
Erden Kıral, Nebahat Çehre ve Ekrem Bora’nın onur konuğu olduğu festivale Aykut Oray, Vahide Gördüm, Altan Erkekli, Derya Alabora, Eyşan Özhim, Süleyman Turan, Ayça Damgacı, Onur Saylak ve Osman Sonant gibi isimler katılıyor. Ayrıca, Yönetmenler Raşit Çelikezer, Yeşim Ustaoğlu, Aydın Bulut, Derviş Zaim, Taha Feyizli, Yapımcı Kenan Ormancılar, Film Eleştirmeni Alin Taşçıyan ve Koleksiyoner Vadullah Taş festivalin konuğu olacak.
Festival boyunca izleyiciyle buluşacak olan filmler arasında ise, Özcan Alper’in, bir siyasi tutuklunun hastalandıktan sonra bırakılıp köyüne dönüşünden sonrasını anlatan “Sonbahar” ile Tolga Örnek’in 1961 yılında yapılan ilk yerli arabanın öyküsü “Devrim Arabaları” gibi yakın tarihimize ışık tutan filmler yer alıyor. Ayrıca, programda Aydın Bulut’un Gazi Mahallesi’nde geçen bir cinayetin izini sürdüğü “Başka Semtin Çocukları”, Yeşim Ustaoğlu’nun birçok uluslararası festivalden ödülle dönen, şehirde yaşayan orta sınıftan üç kardeşin ve ailelerinin öykülerini etkileyici bir dille anlatan “Pandora’nın Kutusu” yer alıyor. Raşit Çelikezer’in “Gökten 3 Elma Düştü”sü ve Derviş Zaim’in “Nokta”sı da festivalin diğer filmlerinden.
SİNEMANIN KLASİKLERİ
Gece yarısı saatlerinde gösterilecek olan nostalji sineması bölümünde, Türkiye sinemasının klasikleri olarak değerlendirilen filmlerden oluşan bir seçki sinemaseverlerle buluşacak. Festival bu sene sinemanın duayen isimlerinden Nebahat Çehre’yi ve Ekrem Bora’yı konuk ediyor. Bu çerçevede Nebahat Çehre’nin “Seyyit Han”, “Kimlik”, “Yarış”, Ekrem Bora’nın “Yasak Aşk”, “Öksüzler”, “Ağlayan Bir Ömür” adlı filmleri sinemaseverlerle buluşuyor. Usta Yönetmen Erden Kıral’ın da, “Vicdan”, “Bereketli Topraklar Üzerinde” ve “Yolda” filmleri gösterilecek.
Film gösterimlerinden önce ödüllü belgeseller ve kısa filmler seyirciyle buluşacak. Ayrıca Konya Selçuk Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi festival süresince Türkiye’deki kısa filmlerden oluşan bir seçki sunacak ve bir atölye çalışması gerçekleştirecek. Fransa’nın önemli festivallerinden birisi olan AyeAye Uluslararası Kısa Film Festivali göndereceği seçkiyle uluslararası katkı sağlayacak.
Festivalin sergisi de dikkat çekici: Sinema koleksiyoneri Vadullah Taş’ın koleksiyonunda yer alan afişler ilk defa festival kapsamında sergilenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Şimdi kampta olmak vardı

SONRAKİ HABER

Altın Portakal kurmacayı ayrı, belgeseli ayrı bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...