05 Ağustos 2009 00:00

Abdullah Gül tutuklu çocukları görmedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haklarında 30 yıllara varan hapis cezaları istenen tutuklu çocuklar için yapılmak istenen görüşmeyi, “yoğun programı” gerekçesiyle geri çevirdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haklarında 30 yıllara varan hapis cezaları istenen tutuklu çocuklar için yapılmak istenen görüşmeyi, “yoğun programı” gerekçesiyle geri çevirdi. Gül ile görüşme talepleri kabul edilmeyen Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları, bugüne kadar yaklaşık 30 milletvekiliyle görüştü ve harekete geçmek için söz aldı. Çağrıcılar ayrıca tutuklu çocukları Avrupa gündemine de getirdi. Hollanda Sosyalist Parti Milletvekili, Hollanda Dışişleri Bakanı’na soru önergesi verdi. İsveç Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ise bir heyetle birlikte tutuklu çocukları ziyaret edecek.
Tutuklu çocuklar için BM Çocuk Hakları Komitesi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in cevaplaması istemiyle 14 soruluk bir soru önergesi verdi, ancak Ergin’den hala yanıt gelmedi. Ayrıca Ergin, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri konuyu gündeme getirdiğinde, ‘Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını’ ileri sürmüştü. Oysa kendisine çağrıcılar tarafından rapor sunulmuştu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Tabut taşımak istemiyoruz

SONRAKİ HABER

GENÇLİĞİN SESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...