05 Ağustos 2009 00:00

Genç işsizler mutsuz ve umutsuz!

Üniversite mezunlarından oluşan işsizler, kariyerlerini internet sitelerine bağladı. Gençler mesaj panoları aracılığıyla deneyimlerini de paylaşıyor.

Paylaş

Üniversite mezunlarından oluşan işsizler, kariyerlerini internet sitelerine bağladı. Gençler mesaj panoları aracılığıyla deneyimlerini de paylaşıyor. Mesajlar arasında iş umudunu yitirip, banka soyacağını açıklayanlar bile var.
Ekonomik kriz sonrası iş umutları azalan ve büyük bölümü üniversite mezunlarından oluşan işsizler, kendilerini internet sitelerinde ifade ediyor. Gençler mesaj panoları aracılığıyla deneyimlerini de paylaşıyorlar. Gençlerdeki umutsuzluk mesaj panolarına da yansıyor. İnternet aracılığıyla iş arayanlardan bazılarının ilginç mesajları şöyle:
*DOLMUŞA BİNMİYORUM: Tam 6 aydır işsizim. Üstelik de evliyim 3 yaşında bir oğlum var. İş aramaya çıkıyorum, oğlum her akşam ‘Bana ne aldın baba’ diye soruyor. Durumu idare etmek için gerekirse dolmuşa binmeyip ufak tefek bir şeyler alıyorum.
*BANKA SOYACAĞIM: Yıllardır işsizim. Çocukluğumdan bu yana otuz beş yaşına kadar köşeyi dönmezsem, banka soymayı kafasına takmış, potansiyel bir suçluyum. Neyse ki üç beş senem daha var.
*KRİZ DİYE İŞ GİTTİ: Yıllardır her türlü kariyer sitesinden iş bakıyorum. Kendi bulduğum bir iki işte çalıştım ama kriz diye iş gitti... Muhasebe mezunuyum, dil biliyorum ama hepsi boşmuş.
*KÖYÜME DÖNÜYORUM: Ben 2007 mezunu bir kimyagerim. İki yıldır iş arıyorum ama bu iki yıl ömrümü 20 yıl kısalttı. Artık iş olsa bile çalışacak gücüm kalmadı. Artık köyüme dönüyorum. Bu fırsatçı, gözü doymaz işverenler işlerini başlarına çalsınlar.
*KISASA KISAS: Beni umutlandırıp sonra başkasını işe alan firmaların ürünlerini boykot ediyorum. Çok etkilemeyecek de olsa ben de onlara ambargo koydum. Herkes böyle yapsın. Hiç değilse tavrımızı koymuş oluruz.
*UMUTSUZLUK MUTSUZLUK: Hiç kimse aramıyor, ben de anlamıyorum. Bizde mi bir sorun var, insanların personele de ihtiyacı yok sanırım. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Temmuz’da 17 kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa