05 Ağustos 2009 00:00

Nerede eşitlik?

Ülkemizde birçok eşitsizlikle karşı karşıya geliyoruz. Eğitim sistemi her insana aynı koşulları sağlamıyor. Kimi insanlar özel okullara, dershanelere giderken okumak isteyip de okuyamayan birçok insan da var.

Paylaş

Ülkemizde birçok eşitsizlikle karşı karşıya geliyoruz. Eğitim sistemi her insana aynı koşulları sağlamıyor. Kimi insanlar özel okullara, dershanelere giderken okumak isteyip de okuyamayan birçok insan da var. Bu insanlar işçilerin emekçilerin çocukları, yani bizler. Bizlerin okumaya hakkımız yok mu? Üniversiteyi kazanıp har(a)ç parasını vermek için tarlalarda fabrikalarda çalışan yüzlerce genç var. Ben de bunlardan biriyim. Ve ben de zor hayat şartlarıyla savaşıyorum. Hem okuyorum hem çalışıyorum. Bu yıl ÖSS’ye girdim. Sınava hazırlanırken aynı zamanda tarlalarda çalıştım. Dershaneye gitme veya özel ders alma gibi bir imkanım da yoktu. Bu nedenle sınava çalışmam çok verimli olmadı. Kimi insanlar ‘Ben üniversiteye gittim’ diyerek bizleri küçümsüyor. Eli ekmek tutmayan, alın teri bilmeyen, baba parasıyla yaşayan insanlar bunlar. Bizler ise parayı masa başında emirler vererek değil paranın son damlasına kadar alın teriyle ve patronların ağız kokusunu çekerek kazanıyoruz.
Bana acı veren şu ki; belki de kazanacağım üniversiteye harç parası yatıramadığımız için gidemeyeceğim. Ama kimileri milyarlar vererek o üniversiteye gidiyorlar. İşte eşitsizlik. Bazıları eğitimde fırsat eşitliği var diye ahkam kesiyor. Nerede eşitlik? Eğitim insan hakkıymış, nerede haklarımız?
Peki bu adaletsizliğin, bu eşitsizliğin üstesinden nasıl geleceğiz. Tabii ki birlik olarak, bizlerin haklarını gasbetmeye çalışanlara karşı mücadele ederek.
Hatice Özöğüt (Eskişehir)
ÖNCEKİ HABER

Biz de teşekkür ederiz!

SONRAKİ HABER

Okuma şansı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...