06 Ağustos 2009 00:00

Sami Yen’de tur gecesi

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında bu akşam İsrail’in Maccabi Netanya takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 223. maçına çıkacak.

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında bu akşam İsrail’in Maccabi Netanya takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 223. maçına çıkacak.
Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi’nde 133, adı UEFA Kupası’ndan, UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 56, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve Avrupa Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 222 maç oynadı.
Avrupa kupaları tarihindeki en önemli başarıları 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürerek yaşayan Galatasaray, geride kalan 222 maçta 83 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 56 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 298 gol göndermeyi başaran ‘’Cim Bom’’, kalesinde ise 323 gol gördü.
UEFA’DA HEDEF YİNE ZİRVE
Bir dönem Şampiyonlar Ligi’nin değişmez ekipleri arasında yer alan Galatasaray, üst üste 3 sezondur Avrupa kupalarında yoluna UEFA kulvarında devam ediyor.
Sarı-kırmızılı ekip, 2007-08 sezonunda yer aldığı UEFA Kupası’na 3. turda Bayer Leverkusen’e elenerek veda ederken, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundan başladığı geçen sezon ise Steaua Bükreş’e elenmekten kurtulamayarak, yeniden UEFA Kupası’nın yolunu tuttu. Hedefini daha sonra FB Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak finale diken ‘’Cim-Bom’’, bu kez ise 4. turda Hamburg’a elenerek ümitlerini bu sezona bıraktı.
Üst üste üçüncü sezona başladığı bu kulvarda, 2. eleme turunda FC Tobol engelini geçen, 3. eleme turunda ise Maccabi Netanya’yı ilk maçta deplasmanda 4-1 yenerek tur için büyük avantaj sağlayan Galatasaray, önemli oyuncularla takviye ettiği kadrosuyla gözünü yine zirveye dikti.
Son yıllarda alınan başarısız sonuçlarla taraftarını hayal kırıklığına uğratan sarı-kırmızılı ekipte bu yıl işler sıkı tutulurken, özellikle teknik direktör Frank Rijkaard’ın yanı sıra Abdul Kader Keita, Leo Franco ve Elano Blumer gibi yıldız oyuncuların kadroya dahil edilmesi, ümitleri artırıyor.
YEDEK AĞIRLIKLI KADRO
Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi 3. öl eleme turunda İsrail’in Maccabi Netanya takımı ile yapacakları rövanş karşılaşmasında, takımda fazla şans bulamayan oyuncularına görev verebileceğini söyledi. Rijkaard, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail ekibi ile deplasmanda yaptıkları ilk karşılaşmada iyi bir sonuç aldıklarını hatırlatarak, ‘’Tabii bu diğer futbolcularımıza da maç oynama fırsatı verebilmemiz için güzel bir fırsat oldu. Oynayıp, oynamamak onların ritmi ile ilgili ama böyle bir sonuçtan sonra onlara şans verme olanağımız var’’ dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe çok rahat

SONRAKİ HABER

‘İlk maçın faturasını ödedik’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...