06 Ağustos 2009 00:00

Fenerbahçe çok rahat

UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turunun rövanşında bu akşam, Macar takımı Honved ile karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde 154. maçına çıkacak.Sarı-lacivertli ekip...

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turunun rövanşında bu akşam, Macar takımı Honved ile karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde 154. maçına çıkacak.
Sarı-lacivertli ekip, kupalarda bugüne dek yaptığı 153 maçın 51’ini kazanırken, 25 beraberlik, 77 de yenilgi aldı. Rakip filelere 190 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 256 gol gördü.
UEFA’DA FENERBAHÇE
Sarı-lacivertliler bugüne dek yaptığı 55 maçta 19 galibiyet, 10 beraberlik ve 26 yenilgi aldı. Fenerbahçe, geçen sezona kadar UEFA kupası adıyla düzenlenen organizasyonda rakiplerinin filelerini 77 kez havalandırırken, kalesinde 92 gol gördü.
Fenerbahçe, bugüne dek Avrupa Kupalarında çıktığı 11 ön eleme turu mücadelesinin sadece 2’sinde elendi.
DEPLASMAN PERFORMANSI
Sarı-lacivertliler, İstanbul’daki ilk maçta 5-1 yenerek tur için büyük avantaj sağladığı zayıf rakibinin karşısına daha rahat çıkacak. Honved mücadelesiyle Avrupa kupalarında deplasmanda 78. maçına çıkacak Fenerbahçe, geride kalan 77 maçta sadece 13 galibiyet, 13 beraberlik, 51 yenilgi aldı. Sarı-lacivertli ekip Avrupa arenasında son deplasman maçında geçen sezon Dinamo Kiev’e 1-0 mağlup olmuştu.
GÖKHAN GÖNÜL İMZALADI
Öte yandan Fenerbahçe Gökhan Gönül’le 5 yıllık yeni sözleşme imzaladı.
Fenerbahçe’nin 2 yıl önce Gençlerbirliği Oftaş’tan transfer ederek 4 yıllık sözleşme imzaladığı sağ kanat oyuncusunun sözleşmesini 2014 yılına kadar uzattı.
TOPUZ AÇIKLAMASI
Fenerbahçe Kulübü, futbolcuları Mehmet Topuz ile teknik heyetleri arasında herhangi bir sorunun bulunmadığını açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, bugün bir gazetede “Topuz Fener’i karıştırdı” başlığıyla verilen haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Üst adalesindeki çekme nedeniyle Beşiktaş ile oynanan TFF Süper Kupa maçı kadrosunda yer almayan Mehmet Topuz ile Fenerbahçe teknik heyeti arasında herhangi bir sorun söz konusu değildir. Bireysel oyuncu antrenörümüz Dolu Arslan yönetiminde çalışmalarını sürdüren Mehmet Topuz, sakatlığı devam ettiği için Honved maçı kadrosuna da alınmamıştır. Futbolcumuzun, Denizlispor maçına yetiştirilmesine çalışılmaktadır” denildi.(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

zama zingo

SONRAKİ HABER

Sami Yen’de tur gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...