06 Ağustos 2009 00:00

Amerikalı gazeteci İran’da gözaltında

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansıyla İran devlet yayın organlarından açıkladığına göre, Serbest Gazeteci ve Fotoğrafçı Shane Bauer ile dağ yürüyüşü sporu yapan maceracı arkadaşları Joshua Fattal ile Sarah Shourd...

Paylaş

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansıyla İran devlet yayın organlarından açıkladığına göre, Serbest Gazeteci ve Fotoğrafçı Shane Bauer ile dağ yürüyüşü sporu yapan maceracı arkadaşları Joshua Fattal ile Sarah Shourd, Irak’ın kuzeyinde İran sınırında Mervan kentine yakın Malak-Hor sınır kapısı muhafızlarınca gözaltına alındı.
İran televizyonu “Haber” ile İran Devrim Muhafızları’nın ajansı “Fars”, Kuzey Irak’taki yönetimin yetkililerine de dayanarak verdikleri haberde, sınırı izinsiz geçenlerin gözaltına alındığını belirterek, ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Amerikalı gazetecilerin komşu ülkelere izinsiz girdiklerini hatırlattı. İngiliz Yayın Kurumu BBC, biri kadın üç kişinin “dağ yürüyüşüne çıkmış otostopçular olduğunu” belirtmişti. AP ajansı haberi, üç Amerikalının “Yüksek öğrenimlerini en iyi üniversitelerde gördüğü” ayrıntısıyla aktardı.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Haydi tarih okuyalım

SONRAKİ HABER

İhlas Haber Ajansı’nda deprem yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...