06 Ağustos 2009 00:00

Evrensel Kültür’ün ağustos sayısında gündem moda

Aylık kültür, sanat, edebiyat dergisi Evrensel Kültür bu ay dosyasında Moda’yı işliyor.

Paylaş

Aylık kültür, sanat, edebiyat dergisi Evrensel Kültür bu ay dosyasında Moda’yı işliyor.
Değişken, akışkan ve renkli bir dünya kuran modanın bir de karanlık yüzü olduğunu hatırlatan dosyada, Çağdaş Günerbüyük, Ali Galip Yener, Feyza Hepçilingirler, Onur Bakır ve Nuran Gülenç’in yazıları bulunuyor.
Geçtiğimiz ay ölen Pop Müzik İkonu Michael Jackson’un “Beat It” adlı şarkısından yola çıkarak, şarkıcıyı yaşadığı çağla ilişkisi içinde inceleyen yazıyı Nuray Sancar kaleme aldı.
Barış Yıldırım “Frankfurt 63 Sivas 93” adlı makalesinde belgelere dayanarak hazırlanan Genco Erkal’ın Sivas 93’ü ile Peter Weiss’in Soruşturma oyununu karşılaştırarak belgelerin masum olup olmadığını tartışıyor.
BURKAY İLE SÖYLEŞİ
Muhalif Sanatçı Raoul Servais’nin “Otorite Karşıtı İmgeleri”ni Tolga Yalur tanıtıyor.
Dergide Özgün E. Bulut’un Şair Kemal Burkay ile yaptığı söyleşi dikkati çekiyor. Burkay, söyleşisinde “Gülümseme ile gözyaşı birlikte var” diyor.
Sennur Sezer sanatta hamilik sorununu işliyor ve Aşık Çelebi Divanı’nı inceliyor. Yazısının başlığı “Koruyucu Bulamamanın Ayıbı”.
Geçtiğimiz ay, yüksek lisans yapanların hayattan kaçtığını yazan Engin Ardıç ve Haşmet Babaoğlu’nu üç genç akademisyen eleştiriyor. Güliz Akkaymak, Koray Büyüktuncer, Duygu Kaşdoğan “Piyasa-Akademi Arasında İki Ucu Yok’lu Değnek” başlıklı yazılarında akademinin yanıtını veriyorlar.
ARAMIZDAN AYRILANLAR
Yazar anılarında Yaşar Kemal’i Tahir Şilkan, geçenlerde yitirdiğimiz Süha Tuğtepe’yi Ahmet Telli ve yine geçen ay aramızdan ayrılan Kemal Özer’i Cengiz Bektaş anlatıyor.
Ahmet Say “Sevdiğim Kitaplar”ı yazmaya devam ederken, Ercüment Akdeniz Jorge Amado’nun Kızgın Toprak’ını anlatıyor. Aydın Afacan çocuk kitabı “Kapiland’ın Kobayları”nı Gerçekliğin İçindeki Karşı Ütopya başlıklı yazısında inceliyor.
Dergide yer alan röportajlar ise yönetmen Semir Aslanyürek, yeni albümleri Yaklaş’ı yayınlayan Bajar grubu, fotoğraf sanatçısı Özcan Kanburoğlu ve Tayfun Kocaman ile yapıldı.
Ercan Dalkılıç “Soldaki Son Ev” filmini, Çağla Cömert de “Fotoğraf Korkusu”nu yazdı.
Ayın şiirleri ise, Sennur Sezer, Veysel Çolak, Sadık Aytekin, Seyfi Turan Şiiri’nin 95 şairi, Ahmet Ada, Mustafa Köz’e ait.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Filistin kadın hareketi 4

SONRAKİ HABER

Emel Kayın’ın öykü mimarlığı ve ‘Mêkan Hikâyeleri’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...