06 Ağustos 2009 00:00

ABD sivilleri vurmayı sürdürüyor

ABD’ye ait insansız bir savaş uçağından atıldığı tahmin edilen füzeler Pakistan’daki Taliban lideri Beytullah Mehsud’un kayınpederine ait eve isabet etti.

Paylaş

ABD’ye ait insansız bir savaş uçağından atıldığı tahmin edilen füzeler Pakistan’daki Taliban lideri Beytullah Mehsud’un kayınpederine ait eve isabet etti. Saldırıda, Taliban liderinin geçtiğimiz Kasım ayında evlendiği eşi ile 2 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıklarına göre saldırıda 4 çocuk da yaralandı. Aileye yakın bir kaynak, yaptığı açıklamada “Saldırıda öldürülen kadının, Beytullah Mesud’un eşi olduğunu doğrulayabilirim” dedi.
Saldırının gece yarısı düzenlendiği bildirildi. Pakistan’daki ‘baş düşmanı’ Beytullah Mehsud’un başına 5 milyon dolar ödül koyan Washington yönetimi, Güney Veziristan eyaletindeki füze saldırılarını geçtiğimiz ay artırmıştı.
Pakistan Ordusu da bölgeyi top ateşi ve hava saldırılarıyla vuruyor. Öte yandan Pakistan Ordusu’na ait bir savaş uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.
AFGANİSTAN’DA DA HEDEF SİVİLLER
Afganistan’ın güneyindeki Kandahar’da ise işgal güçlerinin hava saldırısında aynı aileden 4 kişi öldü. Siviller, Kandahar’ın batısındaki Argandab’da yine gece yarısı düzenlenen saldırıya uykuda yakalandı. Köylüler, sivillerin ölü bedenlerini Kandahar’a getirerek valilik binası önünde “ABD’ye ölüm” sloganlarıyla yetkililere gösterdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Ahmedinecad, protestolar eşliğinde yemin etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...