06 Ağustos 2009 00:00

10 kart borçlusundan sadece biri aftan yararlanabildi

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nda yapılan değişiklik icra takibi başlatılmış olan 875 bin tüketiciyi kapsamasına rağmen yasadan yararlananların sayısı oldukça düşük kaldı.

Paylaş

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nda yapılan değişiklik icra takibi başlatılmış olan 875 bin tüketiciyi kapsamasına rağmen yasadan yararlananların sayısı oldukça düşük kaldı. Borcun taksitlendirilmesini öngören yasadan on borçludan biri yararlandı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nâzım Kaya yararlananların sayısının 85 bin kişide kaldığını bildirdi. Başvuru sayısındaki düşüklük, kredi kartı borçlularının büyük çoğunluğunun taksitlendirme sonrası taksidi dahi ödeyemeyecek durumda olduğunun göstergesi olarak yorumlandı.
Kaya, borçlarının asgari ödenmesi gereken bölümünü yatıran ve her an icra takibi başlatılacak 9 milyona ulaşan kart mağduru bulunduğunu, bunların düzenlemeye dahil edilmediğini belirtti. Kaya, “Bugüne kadar taksitlendirme kapsamındaki toplam 3 milyar 100 milyon lira tutarındaki borçtan sadece 300 milyon lirası yeniden yapılandırıldı” dedi.
BAŞVURU 7 EYLÜL’DE SONA ERECEK
Kaya, başvuruların 7 Eylül’de sona ereceğine dikkati çekerek, düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin başvurularını bir an önce yapmaları gerektiğini söyledi. Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin yasal düzenleme, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle ödeme ihtarı çekilen, icra takibi başlatılan veya banka tarafından takip olunan tüketicileri kapsıyor. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Kent AŞ işçisi ekmek kavgasında kararlı

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa