06 Ağustos 2009 00:00

Şahin 3. turda seçildi

TBMM Genel Kurulu, yeni Meclis Başkanı’nı seçmek için dün bir kez daha toplandı. İlk iki turda seçilemeyen Mehmet Ali Şahin, 3. turda 338 oy alarak yeni Meclis Başkanı oldu.

Paylaş

TBMM Genel Kurulu, yeni Meclis Başkanı’nı seçmek için dün bir kez daha toplandı. İlk iki turda seçilemeyen Mehmet Ali Şahin, 3. turda 338 oy alarak yeni Meclis Başkanı oldu.
Meclis Genel Kurulu dün yine Meclis Başkanı’nı seçmek için toplandı. Saat 15.00’de, MHP’li Meral Akşener başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, önce Cumhurbaşkanı’nın veto ettiği Özel İstihdam Büroları’na ilişkin geri gönderme tezkeresi okundu. Daha sonra Başkanlık seçimlerine geçildi.
İlk iki turda aday olan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan 3. tura katılmadı. Kaplan verdiği bir dilekçe ile adaylıktan çekilirken, DTP’liler 3. turda Şahin’i destekledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 3. tur oylamaya katıldı. Oylamanın başlamasını beklerken oldukça keyifli olduğu gözlenen Başbakan Erdoğan, bu neşesini, kadın bakanlar, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’la paylaştı. Bakanların da Erdoğan’ın neşesine katılarak gülmeleri gözlerden kaçmadı. Meclis Başkanlığı için yapılan 3. tur oylamaya CHP’den İlhan Kesici, MHP’den Münir Kutluata, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile Mehmet Ali Şahin için oy kullanıldı.
Yapılan oylama sonucu yeni Meclis Başkanı olan Mehmet Ali Şahin, oy kullanan 518 milletvekilinden 338’inin oyunu aldı. 3 turda, CHP’nin adayı 1001, MHP’nin adayı 66 oy alırken, Kamer Genç’e kendisi dışında oy veren olmadı. Boş 9, 1 ‘de geçersiz oy kullanıldı.
Meclis’e teşekkür eden Şahin, 30. başkan olduğunu söyledi ve daha önce başkanlık yapanlara teşekkür etti. TBMM’nin ilk başkanı olarak Atatürk’e özel vurgu yapan Şahin, Atatürk’e övgüler dizdi. O’nun çizdiği, “Çağdaş uygulamayı yakalamanın” görevleri olduğunu belirten Şahin, bu konuda ellerinden geleni ortaya koyacaklarını sözlerine ekledi.
Mehmet Ali Şahin, “Bana oy veren, vermeyen herkese aynı yakınlıkta olacağını ve büyük bir tarafsızlıkla hizmet vereceğini” söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bakanlık hakim ve savcıları dinletmiş

SONRAKİ HABER

Kontrgerilla yine yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...