06 Ağustos 2009 00:00

Diyarbakır’da sürgün protestosu

Diyarbakır’da KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerine yönelik baskılar sürüyorr. Geçen ay BES Şube Başkanı Sabri Gül’ün Yozgat’a sürgün edilmesinin ardından bu kez de Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şube Üyesi...

Paylaş

Diyarbakır’da KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerine yönelik baskılar sürüyorr. Geçen ay BES Şube Başkanı Sabri Gül’ün Yozgat’a sürgün edilmesinin ardından bu kez de Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şube Üyesi Hasan Doğan Gümüşhane’ye sürüldü.
Sürgün kararını protesto için Tarım il müdürlüğü önünde eylem yapıldı. Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Şeyhmus Önal yapılanın hukuksuzluk olduğunu söyleyerek, “Hasan Doğan’ın sürgün gerekçesi çok basit bir karara dayanıyor. Geçen yıl Memur-Sen’e bağlı Toç Bir-Sen’den istifa edip sendikamıza geçmesi.”dedi. Memur-Sen konfederasyonunun AKP iktidarı döneminde güçlendirildiğini belirten Önal, kurum müdürlerinin de bu konfederasyonun şube başkanları gibi çalıştığını söyledi. Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Müdürü Zübeyir Türk’ün de olur olmaz nedenlerden dolayı Hasan Doğan’a cezalar verdiğini söyleyen Önal, “Üyemizin en doğal hakkı olan viziteye çıkma hakkı engellenmiş, raporlu olduğu gün işe gelmemiş gibi gösterilmiş, acile gidecekken sevk işlemleri yapılmamıştır. Arkadaşımız en son kurumun isteği üzerine Bakanlık kararıyla Gümüşhane’ye sürgün edilmiştir.”dedi.
Eyleme KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve EMEK Partisi İl Başkanı İlhan İlbay’da katılarak destek verdi.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KESK: Savaşa karşı barış

SONRAKİ HABER

Üslup görüşmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...