06 Ağustos 2009 00:00

Sel gider çöpü kalır

Karadeniz’de her selin ardından benzer çevre felaketi görüntüleri ortaya çıkıyor. Bölgede bir türlü çözüm bulunamayan çöpler 3 d tabir edilen ya denize ya dereye ya da dağa bırakılıyor.

Paylaş

Karadeniz’de her selin ardından benzer çevre felaketi görüntüleri ortaya çıkıyor. Bölgede bir türlü çözüm bulunamayan çöpler 3 d tabir edilen ya denize ya dereye ya da dağa bırakılıyor. Zaman zaman da denizdeki bir fırtına, deredeki bir sel veya dağdaki bir toprak kayması ile çöpler çevre felaketine yol açacak şekilde farklı alanlara yayılıyor.
Ordu’nun Perşembe ilçesinde dağa vahşi depolama adı verilen yani hiçbir ayrıştırma işleminden geçirilmeden bırakılan çöpün sel sularının etkisi ile kayarak mahallelere gelmesinin ardından benzer bir durum Bulancak’ta yaşandı.
5 KİLOMETRELİK ALAN ÇÖPLE DOLDU
Bulancak’ta bulunan Pazarsuyu Irmağı’nda sel felaketinin ardından çevre felaketi yaşanıyor. Sel sularının getirdiği çöp yığınları ırmağın her 2 tarafından bulunduğu gibi yer yer ırmak kenarında bulunan bahçelere de taşmış durumda. Sel sularının dere kenarında bulunan 30 yıllık çöp alanını aşındırması sonucu yaklaşık 5 kilometreden fazla bir alanda çöp yığınları bulunuyor. Çöp sebebi ile sivrisinek istilasına uğradıklarını anlatan bölge sakinleri, bahçedeki sebze gibi ürünlerini de çöpün kirletmiş olabileceği kaygısı ile yiyemediklerini ifade ediyor. (ORDU)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Seyrantepe ihalesi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...