07 Ağustos 2009 00:00

Trt’den yeni reyting sistemi

TRT, kanallarının izleyiciye “ne oranda ulaştığı, izleyicinin ihtiyaçlarına cevap verip veremediği, izleyicilerin yayınlarının kalitesine ilişkin tutumlarının ve görüşlerinin ne olduğunun araştırılması” amacıyla açık ihale...

Paylaş

TRT, kanallarının izleyiciye “ne oranda ulaştığı, izleyicinin ihtiyaçlarına cevap verip veremediği, izleyicilerin yayınlarının kalitesine ilişkin tutumlarının ve görüşlerinin ne olduğunun araştırılması” amacıyla açık ihale ile yeni bir izlenirlik araştırma sistemi geliştirecek.
TRT Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 17 Ağustos’ta yapılacak ihalenin ardından 15 il’de 2 bin 684 denek tespit edilip izlenirlik araştırmaları “son teknoloji kullanılarak, doğru ve etkin” biçimde yapılacak. Yeni sisteme katılmak isteyen televizyon kanalları da izlenirlik ölçümünü “ortaklık yöntemiyle”; ya da “ücretli çalışma” sistemiyle yapabilecek. TRT’den yapılan açıklamada, yeni reyting sistemiyle Türk medyasındaki izlenme oranlarıın güvenilirlik sorunun çözüleceği belirtilirken, TRT yasalarına uygun yeni izlenirlik ölçüm sistemlerinin, mevcut sisteme göre de oldukça ucuz olduğu kaydedildi.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

Lig perdesini Beşiktaş açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa