07 Ağustos 2009 00:00

Ramazan fırsatçıları teşhir edilecek

Bazı spekülatörlerin ramazan ayını fırsat bilerek birçok üründe zam hazırlığında olması Tüketiciler Birliği’ni harekete geçirdi.

Paylaş

Bazı spekülatörlerin ramazan ayını fırsat bilerek birçok üründe zam hazırlığında olması Tüketiciler Birliği’ni harekete geçirdi.
Halkın geleneklerini fırsat bilen spekülatörlerin ramazan ayını dört gözle beklediklerini anlatan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, “Ekonomik krizin tüm faturasını 1 ayda tüketicinin sırtından çıkarılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Dinç, bu yıl yağış nedeniyle tarım ürünlerinde bolluk yaşandığını ifade ederek, yerli sebze ve meyvenin hasat zamanının da ramazan ayına rastlaması nedeniyle fiyatlarda artış değil, düşüş olması gerektiğini kaydetti.
Buna rağmen fiyatlarda zam sinyalleri almaya başlayan tüketicilerin tedirgin olduğunu anlatan Dinç, şunları kaydetti: “Yaşanan ekonomik kriz hem üretici hem de tüketiciyi ezmiştir. Bu krizin faturasını ve tüm zararlarını karşılamak için dört gözle Ramazan ayını bekleyenleri uyarıyoruz. Fiyatlarda en ufak bir artışa tahammülümüz kalmadı. Ramazan öncesi fiyatları not ettik. Ramazanda zam yapanları marka marka, isim isim açıklayacağız.”
EMEKLİLER RAMAZAN ÇEKİ İSTİYOR
Türkiye Kamu- Sen Konfederasyonu’na bağlı Birleşik Emekliler Derneği ve Türk Emekli-Sen, Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Rahat bir ramazan ayı geçirmemizi istiyorsanız, bize 500 TL’lik çek verin” talebinde bulundu.
Birleşik Emekliler Derneği ve Türk Emekli-Sen tarafından yapılan açıklamada, Ankara Belediyesinin suya yüzde 14, İstanbul Belediyesinin de yüzde 8.5 zam yaptığını vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
“Şekere yüzde 5.2 zam yapılarak emeklinin tadı kaçırıldı. Zam yağmuruna rağmen Memur emeklilerine yüzde 4.5 SSK ve BAĞKUR Emeklilerine yüzde 1.8 oranında komik bir zam yapıldı.
‘BEDDUA EDERİZ’
Emekliler çok zor şartlarda hayat mücadelesi veriyorlar. Ramazan ayı öncesi emeklilere 500 lira ramazan çeki verilerek emeklilerin duası alınmalıdır. Aksi taktirde dua değil bedduamzı alırlar.
Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Enflasyon oranlarını o kadar hassas belirliyor ki sanki altın tartıyor. Yüzde 1.83’lük dilime acaba kurum idarecileri inanıyorlar mı? Halk bu hesaba hiç inanmıyor. İnanılacak gibi değil.
Bir kısım emekli dernekleri de yapılan zamma Demokratik tepki göstermek yerine, Memur emeklisi ile SSK ve BAĞKUR emeklisine de yapılsa; sanki emeklinin derdine çare olacakmış gibi işin kolayına kaçıyorlar. Gün ayrılık değil birlik zamanı. Tüm emekli ve emekli dernekleri birleşmeye davet ediyoruz.”


İHBAR HATTI OLUŞTURULDU
Ramazan yaklaştıkça bazı tüketicilerin zam gelebilir endişesiyle ihtiyaç fazlası alışveriş yaptıklarını tespit eden Tüketiciler Birliği ihbar hattı oluşturduğunu duyurdu: “Tüketicilerden rica ediyoruz, tüketicilerimiz piyasayı takip ederek, bizim gözümüzden kaçan zamları ihbar etmek için (0 332) 352 92 92 nolu hattımızı
arayıp ihbarda bulunabilirler.”
Öte yandan bazı firmalar ramazan promosyonu uygulamaya başladı. AnadoluJet, bu ramazan ayında tüm Türkiye’yi iddialı promosyonlarıyla uçurmayı hedefliyor. Ramazan ayında, tüm vatandaşlar, 25 Ağustos-15 Eylül 2009 tarihleri arasında Türkiye’nin 26 noktasına 59 TL’ye uçabilecek. Ancak biletlerin uçmak istenilen tarihten 9 gün öncesine kadar alınması gerekiyor.
Bu arada, aynı tarihler arasında yine tüm uçuşlarda 24 saat içerisinde Ankara üzerinden gerçekleştirilecek aktarmalı ikinci uçuşlar sadece 25 TL olacak.
12 yaş altındakilerden sadece vergiler tahsil edilecek.
(EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Tersaneler iflasın eşiğine geldi

SONRAKİ HABER

Bafra TSO ihracatı destekleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...