07 Ağustos 2009 00:00

Ergenekon’da paşalar Adli Tıp’a sevkedilmedi

56 sanıklı 2. Ergenekon davasının görülmesine dün devam edildi. Duruşmada sonucu merakla beklenen 3 talep ile ilgili mahkeme kararını açıkladı.

Paylaş

56 sanıklı 2. Ergenekon davasının görülmesine dün devam edildi. Duruşmada sonucu merakla beklenen 3 talep ile ilgili mahkeme kararını açıkladı. Bu kara doğrultusunda emekli paşalar Adli Tıbba sevk edilmedi, ikinci ve üçüncü davlar birleştirildi ve tutuklanması istenen sanıklar tutuklanmadı.
İkinci Ergenekon davasının dünkü duruşmasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 3 kritik karar verdi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün’ün 5 buçuk saatlik aranın ardından açıkladığı kararlardan ilki, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 56 sanıklı ikinci Ergenekon davası ile iddianamesi önceki gün kabul edilen üçüncü Ergenekon davalarının birleştirilmesi oldu.
ADLİ TIP’A RET
Bunlardan ikincisi ise Adli Tıpba sevk edilip tutuklanmalı ihtimali merakla beklenen 1 ve 2 numaralı sanıklar emekli paşalar Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’la ilgiliydi. Tutuklanmaların önünü açacağı beklentisiyle hastalıkları konusunda şüpheler olan paşaların Adli Tıpa sevk edilmeleri talebi reddedildi.
AYNI SALONDA OLACAKLAR
Tutuklanıp tutuklanmayacağı 2 haftaya aşkın süredir merakla beklenen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygünle Ülkü Ocakları eski başkanı Levent Temiz’in tutuklanması talebini de reddedildi.
Mahkeme heyeti Levent Ersöz, Arif Doğan ve Şener Eruygur’un bir sonraki duruşmaya katılmasına karar verirken 7 Eylü’de görülecek olan duruşmada Aralarında gözaltında kayıplar, faili meçhul cinayetler ve ölüm kuyularıyla anılan sanıklar eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin Kayseri Bölge Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz aynı salonda oturacaklar.
(İstanbul/EVRENSEL)
Ceren Saran
ÖNCEKİ HABER

Dönmez: Başbakan’ın ipi çekildi

SONRAKİ HABER

Rus basınında ziyaret yorumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa