07 Ağustos 2009 00:00

Van’da su borçlarının faizlerine af geldi

Van Belediyesi Meclisi, su borçlarının faizin yüzde 90’nın affı ve borçların miktarına göre taksitlendirilmesi kararı aldı.

Paylaş

Van Belediyesi Meclisi, su borçlarının faizin yüzde 90’nın affı ve borçların miktarına göre taksitlendirilmesi kararı aldı.
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya başkanlığında toplanan meclis, su abonelerinin birikmiş borçlarının yapılandırılması ve tahakkuk eden su faturalarının tahsilinin teşviki için düzenleme yapılması önerisi tartışılarak karara bağlandı. Su borçlarının işlenen faizin yüzde 90’nın affı kararını alan Belediye Meclisi, borç miktarına göre taksitlendirme kolaylığı sağladı. Su borcu olan abonelerin yüzde 90 faiz affından sonra 2 bin TL üzeri olanlar 6 eşit taksitle ve 10 bin TL üzeri borcu olan aboneler ise 12 eşit taksitle borçlarını ödeyebilecekleri kararı oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi, ayrıca şehrin muhtelif yerlerine su borcu tahsilât veznelerinin açılması ve bankalar aracılığıyla tahsilât yapılabilmesi için gerekli işlemlerin başlaması kararını aldı. Karar 10 Ağustos ile 10 Kasım tarihleri arasından geçerli olacak. (VAN)
ÖNCEKİ HABER

Görüşme olumlu ama yetmez

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa